Jokić suspendovan, Denver bez najboljeg: NBA udarila po džepu Morisa i Batlera (FOTO, VIDEO)

10.11.2021

05:59

0

Autor: 24sedam

Brza reakcija disciplinskih organa na tuču o kojoj je pričao ceo svet

Jokić suspendovan, Denver bez najboljeg: NBA udarila po džepu Morisa i Batlera (FOTO, VIDEO)
Tan2021-11-9_54726782_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Srpski košarkaški internacionalac, košarkaš Denvera Nikola Jokić, baš kao i dvojac Majamija Markif Moris i Džimi Batler, saznali su visinu kazne zbog haosa koji su napravili pred kraj utakmice u noći između ponedeljka i utorka.

Jokić je burno odreagovao na bezobrazan i bezobziran faul Morisa, na jednom od snimaka jasno se vidi da je rival hteo da ga udari u već načeto koleno, pa se zaleteo i s leđa ga zakucao laktom u bubrege.

 

 

Disciplinski organi zbog toga su odlučili da suspenduju našeg asa, pa će Nagetsi, koji bez njega baš ne liče na ozbiljan tim, na megdan Indijani bez mnogo nade.

I ova kazna podelila je javnost, jedni smatraju da je Nikola trebalo da ode na duže hlađenje, a drugi da je isključenje na utakmici bilo sasvim dovoljno, odnosno da suspenzija nije bila potrebna.

 

 

Nisu u NBA ligi imali razumevanja ni za Morisa i njegov pomenuti prekršaj nad Srbinom, pa je košarkaš Majamija kažnjen sa 50.000 američkih dolara.

Zbog svog nesportskog ponašanja, odnosno pokušaja da sukob Morisa i Jokića proširi i poveća, kažnjen je u drugi igrač Majamija Džimi Batler. Pozivanje našeg asa da se razračunaju van dvorane koštaće ga 30.000 dolara.

Čelnici NBA lige nadaju se da će ovom brzom reakcijom i kaznama zaustaviti prepucavanja i potencijalno veće sukobe pre svega između Jokića i Morisa, odnosno braće košarkaša, koji su ušli u "rat" na društvenim mrežama.

Nadamo se i mi da je sada sve gotovo, ali je prilično jasno da će 29. novembar biti veoma uzbudljiv jer Denver tog dana gostuje Majamiju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike