Herojski remi Radničkog u kragujevačkom vaterpolo spektaklu protiv Ferencvaroša

09.11.2021

21:49

0

Liga šampiona se posle šest godina vratila u Kragujevac

Herojski remi Radničkog u kragujevačkom vaterpolo spektaklu protiv Ferencvaroša
20211030vmCuk3 - Copyright MN Press

Vaterpolisti Radničkog ponovo su posle šest godina igrali meč Lige šampiona u Kragujevcu. Aktuelni prvak Srbije i Ferencvaroš odigrali su nerešeno 11:11 (2:2, 4:4, 1:2, 4:3), iako su gosti u jednom momentu poslednje deonice imali četiri gola prednosti.

Čak devet minuta trajao je period igre Radničkog bez pogotka. Iskoristili su to gosti da povedu 11:7, ali je onda usledila serija Kragujevčana. Nikola Lukić i Miloš Miličić pogodili su za nadu, a onda je proradio i sjajni Miloš Ćuk. Postigao je dva gola, drugi 14 sekundi pre kraja i doneo je bod svom timu.

Najefikasniji igrač Radničkog bio je Miloš Ćuk sa tri gola. Po dva su dali Aleksa Ukropina i Nikola Lukić, a po jedan Filip Janković, Marko Radulović, Josip Vrlić i Miloš Miličić. Ferencvaroš je predvodio Silard Janšik sa četiri pogotka, Marton Vamoš je dao tri, Deneš Varga dva, a Danil Merkulov i Luka Damonte po jedan.

Zbog ogromnog interesovanja za duel protiv Ferencvaroša instalirana je dodatna montažna tribina.

Kragujevčani su prethodno poraženi u gostima od Novog Beograda (10:16), dok je Ferencvaroš igrao nerešeno sa Brešom u Italiji (8:8).

U narednom kolu Radnički dočekuje Brešu, a mađarski predstavnik Olimpijakos.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike