Megin biser odabrao dres Hrvatske! Komšije dobijaju veliko pojačanje

10.11.2021

06:10

0

Mladi centar odabrao da nastupa za zemlju porekla

Megin biser odabrao dres Hrvatske! Komšije dobijaju veliko pojačanje
20210605ivMegaPartizan27 - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Hrvatske mogla bi uskoro da dobije ogromno pojačanje. MVP osmog kola ABA lige Karlo Matković (20) odbio je poziv selektora Bosne i Hercegovine jer postoji samo jedna seniorska reprezentacija za koju želi da igra.

Mladi centar je inače iz Livna u Bosni i Hercegovini, ali je poreklom Hrvat, pa otud želja da u seniorskom delu karijere nastupa za reprezentaciju te zemlje. Do sada je bio mladi reprezetnativac Bosne i Hercegovine, pa su tamošnji košarkaški radnici očekivali da će ga i u budućnosti imati na raspolaganju...

Ali, mladi Matković odbio je poziv selektora!

- Karlo Matković želi da igra za Hrvatsku i on neće biti na okupljanju reprezentacije - saopštio je selektor Vedran Bosnić, koji mu je uručio poziv za mečeve u novembru.

Matković je košarkaški sazrevao kroz mlađe kategorije zagrebačke Cedevite, a poslednje dve godine je u Beogradu. Prvo je nosio dres OKK Beograda, tima u kojem se razigravaju najtalentovaniji mladi igrači Mege, a sada je u seniorskom sastavu tog kluba i želi Jokićevim putem.

Mladi košarkaš koji je izabrao Hrvatsku ove sezone sjajno igra u ABA ligi. Samo u prvom kolu nije imao dvocifren poenterski učinak, a u poslednjoj rundi je ekipi Budućnosti "sasuo" čak 26 poena. Bio je najbitniji igrač u velikoj pobedi, pošto je na svoj konto dodao 12 skokova i pet asistencija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike