Napravio sam glupost i loše se osećam, a samo sam se branio od prljave igre: Jokić objasnio zašto je nokautirao Morisa (VIDEO)

09.11.2021

06:34

0

Autor: 24sedam

Nije smelo da se desi, ali desilo se. Dešava se i najboljima

Napravio sam glupost i loše se osećam, a samo sam se branio od prljave igre: Jokić objasnio zašto je nokautirao Morisa (VIDEO)
Tan2021-11-9_61633611_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Srpski as iz redova Denvera Nikola Jokić u centru pažnje američke i svetske javnosti ovog puta nije bio zbog majstorija na parketu.

A zapravo je trebalo da bude jer je sve do samog kraja utakmice držao čas košarke rivalima iz Majamija. Nagetsi su "pregazili" Hitse sa 113:96, Srbin je imao tripl-dabl učinak od 25 poena, 15 skokova i deset asistencija, a onda je sve to upropastio u trenutku pomračenja svesti.

 

 

Reagovao je na bezobrazan lakat u rebra Markifa Morisa i žestoko mu uzvratio. Jokić je patosirao rivala udarivši ga s leđa laktom u bubrege.

I sada će zbog toga morati na pauzu, a koliko dugu, odlučiće organi NBA lige. Nadamo se da bi posle NIkolinih izjava kazna mogla da bude bar nešto blaža.

 

 

- Glupo sam to odigrao. Loše se osećam... Mislim da je on igrao prljavo i da sam morao da se zaštitim. Ali nije trebalo ovako da odreagujem. Dešava se. Nije trebalo tako, ali sam morao da se zaštitim... Sve se to desilo u trenutku - objasnio je Jokić, očigledno svestan svoje greške.

 

 

Trener Denvera Majkl Meloun rekao je da ne želi da razmišlja o tome hoće li i koliko biti kažnjen njegov najbolji igrač.

- Neću trošiti vreme gledajući u "kristalnu kuglu" i lišće čaja da predvidim kaznu. Ne bavim se time. Računam na Jokića, dok mi ne kažu suprotno.

Denver već igra bez Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora, a izostanak Jokića biće baš veliki problem u narednim mečevima.


Rezultati:

Filadelfija - Njujork 96:103

Čikago - Bruklin 118:95

Memfis - Minesota 125:118

Dalas - Nju Orleans 108:92

Denver - Majami 113:96

Sakramento - Finiks 104:109

Golden Stejt - Atlanta 127:113

L. A. Lejkers - Šarlot 126:123

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike