Da li Jokiću preti suspenzija? Pojavile se prve procene o kazni koja čeka Srbina

09.11.2021

21:23

0

Autor: 24sedam

Analitačari mahom stali na stranu asa Denvera

Da li Jokiću preti suspenzija? Pojavile se prve procene o kazni koja čeka Srbina
Tan2021-11-9_62138994_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je tema broj jedan američkih medija posvećenih sportu. Tokom celog dana „preko bare“ se bave incidentom na meču Denvera i Majamija, koje se završilo isključenjima Srbina i Markifa Morisa.

Podsetimo, meč je praktično bio rešen, kada je košarkaš Hita isprovocirao asa Nagetsa, koji je jedim nepromišljenim potezom poništio maestralnu partiju koju je krunisao tripl-dablom (25 poena, 15 skokova i deset asistencija). Jokić je krenuo u napada i dobio lakat u rebra od Morisa,  posle čega je, poslovično mirnom Srbinu pao mrak na oči, pa se zaleteo i s leđa laktom u bubrege zakucao Morisa.

Pošto je Jokić priznao da je napravio glupost, a braća aktera incidenta putem „Tvitera“ razmenila međusobne preteće poruke, na red su došle procene o sankcijama, kojih će, bez dileme biti. A tu su NBA analitičari, mahom stali na stranu srpskog reprezentativca.

- Mislim da će Jokić dobiti dve utakmice. Smatram da je to fer, jer se radi o momku koji nije imao istoriju nasilnih dela u NBA ligi – rekao je nekadašnji košarkaš Džej Džej Redik.

S njim se složio i novinar „ESPN“ Stefen A. Smit.

- Jokić mora da bude suspendovan, u to nema sumnje. Ali, Markif Moris nije nevin. Nikola je bio isprovociran. Da li je trebalo da uzvrati dok je rival bio okrenut leđima? Ne. Ali, sve je inicirao Moris – ističe Smit.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike