Simonović upozorava pred PAO: Mnogo su bolji od trenutne pozicije na tabeli

04.11.2021

06:11

0

Autor: 24sedam

Iskusni krilni košarkaš pun hvale na račun grčkog šampiona

Simonović upozorava pred PAO: Mnogo su bolji od trenutne pozicije na tabeli
simonovic - Copyright MN Press

Kada bi mogli da biraju, verovatno bi se i Crvena zvezda i Panatinaikos složili da u nekom drugom terminu odigraju meč 8. kola Evrolige. Pred večerašnji duel u dvorani „Aleksandar Nikolić“ (18 časova), oba tima kubure s kadrovskim problemima, koji će pasti u drugi plan čim sudije podbace loptu za početak utakmice.

 - Mislim da nas čeka izuzetno težak meč. Oni su mnogo bolji tim od trenutne pozicije na tabeli. Izuzetno dobra ekipa, mnogo dobrih individualaca, trener Priftis koji ima sistem, gaji tu neku srpsku školu košarke od ranije. Nedović neće igrati - po mom mišljenju uz Papapetrua njihov najbolji igrač. Sigurno da će to njima biti hendikep. Bez ozbira na to mislim da su izuzetno opasni i moraćemo punih 40 minuta da budemo na maksimumu – upozorava najiskusniji košarkaš Zvezde Marko Simonović, i izdvaja najopasnije pojedince večerašnjeg rivala.

- Papapetru, Mejkon... Puno igrača imaju, ko god da ubaci puno poena nije čudo, jer ih svi imaju u rukama. Govorio sam i ranije da su izuzetno dobar tim i da će biti dobri. Sredina tabele sigurno. Zavisi od mnogo faktora, ali stvarno mislim da su dobri.

Priznao je reprezentativac Srbije da se u dosadašnjoj karijeri nije susreo s rasporedom koji je Zvezda imala u protekle četiri nedelje.

- Oktobar je bio haotičan. Vatreno krštenje za otvaranje sezone koje nisam doživeo. U redu je da tako bude kasnije, međutim odmah... Mislim da smo relativno dobrim rezultatom sve to završili. Istina, u Evroligi smo na 2-5, ali kada pogledate utakmice koje smo igrali, izgubili smo od Albe ovde, ali pobedili Makabi tamo, tako da je to anulirano. Ne možete da pretite Milanu na strani ili Monaku. Mislim da to ništa nije strašno. Imamo sada Panatinaikos, pa Asvel kod kuće, tako da očekujem dobru igru. Maksimalno smo motivisani i nadam se da će biti puno navijača da zajedno probamo da iznesemo sve to.

Crveno-beli će i protiv Panatinaikosa igrati bez Arona Vajta i Nikole Ivanovića.

- Od početka smo imali puno problema. Jedna povreda kad se desi to menja ceo sistem i sve u ekipi. Mi smo imali više od te jedne. Nikako to da prebrodimo, stalno imamo neke povrede, bolesti... Ali polako hvatamo ritam, očekuje nas veoma težak i bitan period. Motivisani smo da iz dana u dan, počev od treninga, pa i svake naredne utakmice budemo sve bolji i da podižemo nivo igre. Da budemo pravi.

Upozorava Simonović i da utakmica ova dva tima iz predsezone, koju je Zvezda na pripremnom turniru u Minhenu dobila veoma ubedljivo (83:55), nikako ne treba da se uzima kao bilo kakav reper.

- Daleko od toga, ne očekujem uopšte ubedljivu pobedu. To nije realna slika i situacija. Večeras će biti sasvim druga priča, druge okolnosti. Da dobijemo sa pola koša i bićemo presrećni – rekao je Marko Simonović.

Centar srpskog i regionalnog prvaka Ognjen Kuzmić nosio je zeleni dres, ali ističe da neće biti posebnih emocija.

- Mislim da imaju odličnu ekipu i trebalo bi da bude dobra utakmica. Igramo pred domaćom publikom, što je za nas velika prednost. Daćemo sve od sebe da pobedimo – kazao je Kuzmić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike