Dobrić pozvao navijače da ih stalno bodre, Simonović ohrabren: Gradimo ono naše, nikom neće biti lako u Areni!

14.10.2021

06:12

0

Autor: 24sedam

Vremena za radost nema, ritam je paklen, ali svaka utakmica je mala škola

Dobrić pozvao navijače da ih stalno bodre, Simonović ohrabren: Gradimo ono naše, nikom neće biti lako u Areni!
0MET2113 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je ostvarila i drugu pobedu u Evroligi. Ovog puta je pred navijačima kod kuće pobeđen Žalgiris.  

Vremena za mnogo radovanje nema, pošto crveno-bele čeka pakleni ritam, a koliko sutra već nastavljaju borbu u elitnom evropskom klupskom takmičenju. 

Ipak, igrači su imali svoje utiske posle važnog trijumfa. 

- Jako bitna pobeda posle Laktaša i povratak na pobednički kolosek. Igrali smo svoju igru, sa jakom odbranom i stvarno smo izborili trijumf. Svako je imao bitnu ulogu, a najvažniji je dobar rezultat na kraju – rekao je Ognjen Dobrić.  

Lepo je bilo ponovo igrati pred domaćim navijačima, ali vremena ni za najmanji odmor nema. Danas pre podne sledi trening oporavka, a već popodne se leti za Moskvu. 

- Lepo je bilo ponovo igrati pred navijačima. Nadam se da će dolaziti i dalje, nema potrebe da ne dolaze. Ritam je težak, idemo u Moskvu, ali tako je svima, ne samo nama. Trudićemo se da se oporavimo što bolje i da odigramo što bolje i da obnovimo energiju koja nam je preko potrebna. CSKA je u prednosti po energiji, ali ćemo se potruditi da se oporavimo i da spremni uđemo u meč. 

Iskusni Marko Simonović takođe je ocenio da je pobeda važna, ali je priznao da je bilo problema u napadu u početku meča. 

- Dobra utakmica i jako, jako bitna pobeda u važnom trenutku za nas, iako je tek početak sezone. Imali smo male probleme u napadu na startu meča, nismo uspeli da uhvatimo ritam, mada je to i normalno s obzirom na okolnosti. Ubacili smo neke šuteve i nastavili dobru odbranu u drugom poluvremenu. Odlična atmosfera, hvala navijačima i nadam se da će doći u još većem broju. Nedostaju nam mnogo. Još uvek nismo sigurni kada čujemo taj huk sa tribina. Siguran sam da ćemo tokom sezone izgraditi ono naše što je prepoznatljivo širom Evrope, neće biti lako protivnicima.  

CSKA je uvek favorit za titulu i maltene stalni učesnik “fajnal fora”. 

- Sledi CSKA, jako je nezgodno i nezahvalno pretiti njima. Probaćemo da podignemo nivo igre, da odigramo što bolje. Videćemo za šta će to biti dovoljno. Imamo svoje ambicije, planove. Idemo da igramo rasterećeno, oni su po onome što su pokazali jako ozbiljan rival, kao i uvek. Oni su svakako u prednosti bez obzira na dan odmora koji su imali više. Skoro su uvek su na tim završnim turnirima. Dobra prilika za nas da odmerimo snage. Imamo druge ciljeve i ambicije. Imamo Cedevita Olimpiju. Ritam je paklen. Ne stignemo ni da razmišljamo o utakmici, čeka nas odmah novi meč. Sa ovom skraćenom rotacijom i nedavnim povratkom igrača treba vreme za hvatanje ritma. Ekipa ima ozbiljan karakter i to je bitno. Videćemo koje su mogućnosti ekipe, sigurno se neće predati niko. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike