Užasna povreda Vajta bacila senku na Zvezdino gaženje Panatinaikosa

11.09.2021

15:11 >> 15:43

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli u drugom poluvremenu demonstrirali silu, ali slavlju nema mesta

Užasna povreda Vajta bacila senku na Zvezdino gaženje Panatinaikosa
Copyright MN Press

Sjajna partija i ubedljiva pobeda Crvene zvezde na turniru u Minhenu protiv Bajerna pala je potpuno u drugi plan posle jezivog pada i preloma ruke Arona Vajta u trećoj deonici meča – 83:55 (14:19,18:16, 32:8 i 19:12).

Tražili su se izabranici Dejana Radonjića celo prvo poluvreme, koje je proteklo u konstantnom vođstvo grčkog šampiona, ali je u nastavku meča postojao samo jedan tim, čije slavlje nije moglo da bude potpuno zbog stravične scene u drugoj polovini treće deonice, kada je stravičan pad doživeo američki krilni centar.

Povukao je Vajt kontranapad u momentima kada je Zvezda pravila preokret i lomila otpor rivala, u punom trku je skočio i zakucao, ali je, usled prethodnog kontakta sa njegovim prezimenjakom Okarom, na obruču izgubio ravnotežu i pao direktno na glavu i tom prilikom zaradio prelom leve ruke, koji će ga na duži period odvojiti od terena.

Posle nekoliko minuta pauze, tokom kojih se Vajtu pružala prva pomoć na terenu, meč je nastavljen, ali ono što u svemu može da raduje Dejana Radonjića i njegov stručni štab jeste karakter koji je ekipa pokazala posle zaista jezive scene iz finiša trećeg perioda.

Ne da momci u crveno-belim dresovima nisu posustali, već su još dodali gas, pretposlednji kvartal završili serojom 10:0 i predvođeni tandemom Kalinić/Ivanović do kraja meča išli i do najvećih plus 29.

KK Crvena zvezda: Lazarević 7, Volters 7+6sk i 4 as, Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 11,Lazić 6,Kalinić 13+6as,Holins 8,Ivanović 12,Vajt 9 + 5sk,Kuzmić 6+7 sk, Cirbes 2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike