Radonjić zna šta je potrebno za pobedu protiv Panatinaikosa: Navijačka podrška da odigramo iznad naših mogućnosti

03.11.2021

16:47

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli u četvrtak od 18 časova dočekuju grčkog šampiona

Radonjić zna šta je potrebno za pobedu protiv Panatinaikosa: Navijačka podrška da odigramo iznad naših mogućnosti
20211004ivZvezdaBuducnost56 - Copyright MN Press

Sa starim problemima, malo odmorniji posle nekoliko uzastopnih dana provedenih u Beogradu, košarkaši Crvene zvezde privode kraju pripreme za meč protiv Panatinaikosa u dvorani „Aleksandar Nikolić“ (četvrtak, 18 časova).

Bez Nikole Ivanovića i Arona Vajta, izabranici Dejana Radonjića pokušaće da prekinu niz od četiri uzastopna poraza u Evroligi.

- Svesni smo da nas čeka meč protiv ekipe koja je dobra, koja, kao i sve evroligaške ekipe ima kvalitet, što je dosad i pokazala. Pokazali su da mogu da savladaju prvaka Evrope i to veoma ubedljivo, imaju igrače kadre da urade mnogo toga na terenu, napadački i defanzivno – rekao je u najavi meča strateg srpskog i regionalnog šampiona i dodao:

- Moramo biti spremni na čitanje odbrana, a sa druge strane da nastavimo s nivoom defanzive koji je dosad bio prisutan. Uz sve ono što smo prošli i problematiku koja je bila ogromna, dajući veliki respekt rivalu, želimo da uđemo u meč tako da, uz podršku naših navijača, dobrom igrom u dužim intervalima, gradeći rezultat, osvojimo nove bodove u Evroligi.

Za razliku od Ivanovića i Vajta, kapiten tima Branko Lazić vraća se u sastav za duel sa protivnikom koji je veoma ubedljivo savladan na pripremnom turniru u Minhenu.

- Praviti komparaciju s tim mečom je pogrešno. Kako zbog različitih trenutaka, tako i zbog toga što je puno prošlo od tada, puno se toga dešavalo. Svako se na svoj način gradio kroz takmičenja. Mi kroz naše opterećenje, oni su igrali sasvim dobro. Pripremamo se analizirajući sve ono što su uradili dosad, videli smo da imaju puno toga dobrog i moramo biti spremni da igramo 40 minuta na nivou koji je potreban za pobedu. Nadam se da ćemo imati onakvu podršku koju želimo da osetimo, da bismo, uprkos svim problemima, odigrali i iznad naših mogućnosti i savladali Panatinaikos.

Crveno-beli su izašli iz paklenog ritma, ali to nije dalo previše prostora za neki ozbiljniji rad, s ozbirom na kadrovsku situaciju, koja od početka priprema muči Radonjića i saradnike.

- Period koji je bio, gde smo od 1. do 27. oktobra odigrali 11 teških utakmica, bilo iscrpljujuće, pa sve i da smo bili kompletni bilo bi teško. Izašli smo iz tog ciklusa pokušavajući da uradimo ono što je bilo moguće. Nisu bili idealni uslovi, jer smo morali da razmišljamo o tome da igrači koji su tu, koji su bili u ogromnim opterećenjima, imaju određene posledice svega toga. Kroz jedan, mogući, rad smo pokušali da uradimo to što smo uradili, da bismo sutra bili dovoljno dobri da možemo da odigramo zadovoljavajući meč protiv Panatinaikosa – kazao je Dejan Radonjić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike