Baš loše vesti za Zvezdu iz Minhena: Vajt mora na operaciju!

11.09.2021

18:45 >> 20:09

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni košarkaš doživeo prelom podlaktične kosti

Baš loše vesti za Zvezdu iz Minhena: Vajt mora na operaciju!
Copyright Aron Vajt na meču sa FMP foto: promo/KK Crvena zvezda

Baš loše vesti stižu iz Minhena za Crvenu zvezdu. Jedno od najzvučnijih pojačanja kluba s Malog Kalemegdana ovog leta Aron Vajt odsutvovaće sa terena najmanje šest nedelja, zbog preloma podlaktične kosti na prijateljskoj utakmici sa Panatinaikosom, koju su crveno-beli ubedljivo dobili i izborili se za plasman u finale turnira u Nemačkoj.

Podsetimo, iskusni krilni centar je u trećoj četvrtini povukao kontranapad i u punom trku krenuo na zakucavanje. Tom prilikom došao je u kontakt sa svojim prezimenjakom Okarom, posle čega je na obruču izgubio ravnotežu i doživeo jeziv pad direktno na glavu.

– Aron Vajt prilikom teškog pada nije povredio, ni slomio zglob i šaku, a pauza nakon ovakve vrste operacije je šest nedjelja – objavila je Zvezda i dodala da će njen košarkaš biti operisan u Minhenu najkasnije u nedelju, a dan kasnije će napustiti bolnicu.

– KK Crvena zvezda mts ovom prilikom izražava veliku zahvalnost lekarima Bajerna i Marku Pešiću, direktoru kluba, kao i Svetislavu Pešiću koji su se angažovali i pomogli da Eron Vajt brzo bude zbrinut i primljen u bolnicu u Minhenu nakon povrede koju je doživeo – naglasili su crveno-belima, kojima je zasmetalo i potpuno nesportsko ponašanje rivala prilikom zaista uznemiravajućih scena na parketu „Audi doma“.

– Naš klub primoran je da iskaže i veliko nezadovoljstvo neprimerenim ponašanjem  i upadicama pojedinih članova KK Panatinaikos tokom utakmice, a posebno nakon izuzetno grubog starta igrača Okara Vajta, počev od dela igračkog kadra, kao i odsustva bilo kakve reakcije medicinskog osoblja i lekara kluba čiji je Eron Vajt bio igrač – stoji u saopštenju srpskog i regionalnog šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike