Neuništivi Jokić je jači od svega, odmah zaigrao i razbio Dalas! MVP je jači od povreda, Bobi neprimetan

30.10.2021

05:10

0

Autor: 24sedam

Ne samo da je zaigrao odmah posle povrede kolena, već je večeras dobio po nosu

Neuništivi Jokić je jači od svega, odmah zaigrao i razbio Dalas! MVP je jači od povreda, Bobi neprimetan
Tan2021-10-30_44939311_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nije bilo nikakve pauze za Nikolu Jokića posle povrede kolena. MVP NBA lige odmah je zaigrao i dao je sjajan doprinos u pobedi njegovog Denvera nad Dalasom.

Tačnije, razbijanju Dalasa, jer je na kraju bilo 106:75!

Jokić je za 25 minuta na terenu bio blizu tripl-dabla sa 11 poena, 16 skokova i osam asistencija. Ipak, trener Majkl Meloun nije hteo da rizikuje ništa sa njim i izveo ga je početkom četvrte četvrtine, kad je njegov tim vodio 31 razlike. Najefikasniji u Denveru bio je Vil Barton sa 17 poena.

U poraženom timu, Boban Marjanović je odigrao samo tri minuta i dao je jedno slobodno bacanje. Luka Dončić se istakao sa 16 poena, šest skokova i četiri asistencije, ali to nije bilo dovoljno za Dalas, koji je vodio samo početnih 2:0 i u jednom napadu na početku druge četvrtine.

Jokić se povredio u porazu protiv Jute, koleno je izgledalo strašno, bar preko televizije. Posle toga je rečeno da nije toliko strašno i da će se kasnije odlučiti o pauzi. Ipak, MVP se našao odmah na početku na parketu i pogađao je šuteve, 5/9 iz igre, i tako pomogao Nagetsima da prekinu mini-seriju od dva vezana poraza.

Jokić je u jednom trenutku jutros dobio udarac u nos, pa je morao da ode na klupu da mu se zaustavi krvarenje. Ali, se odmah vratio na parket i tako po ko zna koji put pokazao koliko je izdržljiv i fizički spreman. U poslednje dve sezone je igrao u bukvalno svakoj utakmici svog tima.

- Ponekad se osećam kao da sam njegov advokat, ali to je istina: Mislim da ljudi ne daju dovoljno poštovanja Nikoli, niti mu priznaju koliko je veliki igrač. Ovaj momak je neverovatan – rekao je trener Majkl Meloun.

Rezultati utakmica igranih u noći između petka i subote:

Toronto – Orlando 110:109
Bruklin – Indijana 105:98
Majami – Šarlot 114:99
Nju Orleans – Sakramento 109:113
Denver – Dalas 106:75
Portland – LA Klipers 111:92
LA Lejkers – Klivlend 113:101

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike