Jokića sigurno čeka pauza, otkriveno i kolika: Denver u velikom problemu, ne može da računa na Srbina (VIDEO)

28.10.2021

08:11

0

Poslednje vesti o stanju kolena sprskog internacionalca, koji se pre povrede upisao u istoriju NBA lige

Jokića sigurno čeka pauza, otkriveno i kolika: Denver u velikom problemu, ne može da računa na Srbina (VIDEO)
Tan2021-10-27_7636141_0 - Copyright Tanjug/Trent Nelson/The Salt Lake Tribune via AP

Ništa gore nije moglo da snađe ekipu Denvera od povrede ubedljivo najboljeg košarkaša Nikole Jokića.

Po nepisanom pravilu, baš to ih je snašlo. Srpski internacionalac je u duelu sa  Jutom zaradio povredu kolena. Na prvi pogled delovalo je mnogo strašnije nego što se ispostavilo da jeste, a Jokić je posle pauze na poluvremenu već želeo da se vrati u igru.

 

 

Nije mu to dozvolio trener Majkl Meloun, ali su svi pomislili da je sa Nikolinim kolenom sve u redu i da se ništa strašnije nije desilo.

Jokić se pomirio sa odlukom trenera, koja je, sigurni smo, bila ispravna, ali je ostao bez šanse da poboljša svoj učinak. On je za 15 minuta uspeo da ubaci 24 poena uz po šest skokova i asistencija i tako svoje ime upisao u još jednu stranicu istorije najjače košarkaške lige na svetu.

 

 

Naime, od spajanja NBA i ABA davne 1976. godine nijedan košarkaš nije za 15 ili manje minuta igre uspeo da ubaci više od 20 poena u kombinaciji sa po bar pet skokova i asistencija.

Ni dan posle Jokićeve povrede, međutim, nema zvanične informacije koliko je teška i hoće li Srbin morati na pauzu.

Prema saznanjima novinara Denver Posta Majka Sandera koleno je čitavo, odnosno nema oštećenja. Reč je samo o nezgodnom i bolnom udarcu koji je centar Nagetsa dobio. Ali, ni novinar Denvera nije "iskopao" informaciju kad će se Jokić vratiti na parket, odnosno hoće li i koliko utakmica propustiti.

 

 

- Kako mi je rečeno nema strukturalnih promena na Jokićevom kolenu. Očekujem da bude pod znakom pitanja za naredni meč. Ne bi me iznenadilo kada bi izostao - napisao je Sander na društvenim mrežama.

Nema dileme da je Jokić neophodan Denveru, ali i da je sigurno pametnije sačuvati ga i ne rizikovati neku ozbiljniju povredu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike