Bjelica slab, suluda greška koštala njegov tim prvog poraza u sezoni, Bobi bez minuta

29.10.2021

05:47

0

Autor: 24sedam

Neverovatna greška jednog od najiskusnijih

Bjelica slab, suluda greška koštala njegov tim prvog poraza u sezoni, Bobi bez minuta
Tan2021-10-29_65152117_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Desilo se i to, Golden Stejt je izgubio. Posle početne četiri pobede, sada je kod kuće, posle produžetka izgubio od Memfisa 101:104.

Stef Kari je zatrpao koš Grizlija sa 36 poena, uz osam asistencija i sedam skokova, ali je ostatak tima zakazao. Među njima je bio i Nemanja Bjelica, koji je za nešto manje od 14 minuta u igri postigao četiri poena, uz četiri skoka i tri asistencije.

Ipak, možda najveću grešku u poraženom timu napravio je Drejmond Grin. On je na prilasku poslednjem minutu prevodio loptu, a pritom je pozivao akciju. Imao je prostora, niko ga nije napadao, ali se zaneo i nije uspeo da prenese loptu u roku od osam sekundi.

 

 

Voriorsi su tako propustili šansu da povedu. Na semaforu je pisalo 98:98. Memfis je posle toga imao još tri šuta za pobedu, ali je dva puta promašio, a jednom je izblokiran. Na kraju je Kari uputio šut "iz očaja" za pobedu 0,6 sekundi pre kraja, ali je promašio.

U produžetku smo videli borbu, Memfis je poveo, Golden Stejt preokrenuo posle trojke Dejmiona Lija, da bi Grizliji potom postigli dva koša ulazima Dentonija Meltona i Dža Moranta u poslednjem minutu. Kari je potom promašio šut za tri, a onda su usledili promašaji na obe strane tako da je Memfis otišao sa pobedom.

Najefikasniji u timu iz Tenesija bio je Morant sa 30 poena.

Luka Dončić je sa 25 poena predvodio Dalas do pobede nad San Antonijem od 104:99. Boban Marjanović nije igrao za Maverikse zbog povrede leđa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike