„Pakao Pionira“ ruši Zvezdinog starog dužnika! Radonjić pred Albu priziva prepoznatljivu atmosferu „delija“

21.10.2021

13:36

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli u beogradskom hramu košarke jure treću ovosezonsku evroligašku pobedu

„Pakao Pionira“ ruši Zvezdinog starog dužnika! Radonjić pred Albu priziva prepoznatljivu atmosferu „delija“
20210613ivRadonjic5 - Copyright MN Press

Mini pauza od četiri vezana dana bez utakmica se bliži kraju, košarkaši i stručni štab Crvene zvezde u petak od 19 časova, u dvorani „Aleksandar Nikolić“ protiv berlinske Albe, počinju novu „paklenu nedelju“ i pet mečeva u narednih devet dana.

Nemački tim u srpsku prestonicu stiže kao veliki dužnik crveno-belih, koje su savladali u poslednjih pet uzastopnih mečeva, što će svakako biti dodatni motiv izabranicima Dejana Radonjića da ulože dodatni napor i upišu treću ovosezonsku evroligašku pobedu.

- Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svakih tri dana na početku sezone, a posle i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima, bilo je veoma zahtevno i teško. Posle tog ciklusa imali smo četiri dana do utakmice Albom. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući način, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo što smo i planirali i paralelno se pripremali za utakmicu sa nemačkim timom.

Alba je u novu sezonu ušla sa značajno izmenjenim igračkim kadrom i novim trenerom, ali to nikako ne znači da su bezopasan rival.

- Nastavili su sa sistemom koji je postavio trener Aito, sada je tu njegov pomoćnik koji je dugo radio sa njim. Nastavili su sa prepoznatljivim načinom igre. Napravili su dosta promena u timu i sigurno će biti potrebno vreme igračcima da uđu u taj ritam i folozofiju igre, zadržali su i kvalitet koji su imali. Na prvom mestu tu je Sikma, zaslužuju apsolutni respekt, sigurno sa dobrim iskustvom putuju za Beograd – kazao je Radonjić, istakavši da nemački tim ima dobra iskustva igranja u Srbiji.

- Na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam igre. Posle dugo vremena imamo situaciju da igramo u „Pioniru“ evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovde, sigurno da će to biti veoma značajno za nas - istakao je Radonjić.

Iskusni Luka Mitrović Albu je opisao kao opasnu ekipu koja, ako dozvolite da se razmaše i date joj previše prostora, to ume da kazni.

- Vide se još obrisi starog, igraju sa puno slobode i ako im dozvolite taj prostor može da bude vrlo neugodno, što su i pokazali na utakmici sa Fenerbahčeom. Igrači na koje svakako treba obratiti pažnju su Luk Sikma i Maodo Lo koji su lideri ekipe, ali na prvom mestu moraćemo da imamo maksimalan fokus svih 40 minuta na našoj odbrani jer je u pitanju odlična napadačka ekipa – kazao je Mitrović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike