Sferopulos iskren: Zvezda igra paklenu odbranu, niko im nije dao više od 70 poena

08.10.2021

05:46

0

Autor: M. N.

Trener Makabija smatra da su crveno-beli igrali u visokom ritmu tokom cele utakmice

Sferopulos iskren: Zvezda igra paklenu odbranu, niko im nije dao više od 70 poena
zvezda - Copyright MN Press

Košarkaški Crvene zvezde odigrali su fantastičnu utakmicu u Tel Avivu, a sa tim se slaže i trener Makabija Jorgos Sferopulos, koji je ističe da su crveno-beli pobedili zahvaljujući odličnoj igri u odbrani.

- Protivnik je bio bolji i moramo da im čestitamo na pobedi. Znali smo da je njihovo glavno oružje odbrana, i tokom cele utakmice igrali su neverovatnim intezitetom, mi to jednostavno nismo mogli da pratimo. Iskusna ekipa, kvalitetan roster, a najbolji pokazatelj i taj da im nijedna ekipa od početka sezone nije dala više od 70 poena - kazao je grčki stručnjak.

Sferopulos ističe da je Zvezda od prvog minuta uhvatila visok ritam i da je tako igrala tokom čitavog meča.   

- Već u prvoj četvrtini smo izgubili osam lopti i oni su to iskoristili da daju lake poene. Dali smo samo 10 poena i ušli u njihovu igru. Izgubili smo naš ritam i nismo uspeli da ispratimo njihov - iskren je bio trener Makabija.

Grčki trener smatra da su posledice koronavirusa i dalje prisutne i da će Makabi igrati mnogo bolje u nastavku sezone.

- Desilo nam se ovo u našoj kući i imaćemo mnogo toga da popravimo. Mi moramo da učimo iz ovakvih grešaka i da radimo više. Verujem u moje momke i način na kojim radimo. Znam da to večeras nismo pokazali. Ali optimista sam da ćemo biti bolji. Naša košarka je nešto potpuno drugačije od ovog što smo pokazali protiv Zvezde. Nismo u dobroj formi jer se još osećaju posledice korone u timu. To nije izgovor, to je realnost. U narednim mečevima ćemo ući u ritam i biti bolji - zaključio je Sferopulos.  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike