Zvezda se baš mučila u napadu, ali "paklenu nedelju" završava pobedom u derbiju!

17.10.2021

18:30

0

Crveno-beli gubili 16, u četvrtoj četvrtini je bilo jedan razlike, pa na kraju ubedljiv trijumf!

Zvezda se baš mučila u napadu, ali "paklenu nedelju" završava pobedom u derbiju!
CZ_vs_COL__44 - Copyright MN Press

Izuzetno tvrd meč, sa jako lošim procentima šuta na obe strane, ali je Zvezda na kraju ipak pobedila u važnoj utakmici. 

Na kraju, Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 79:64 (17:24, 23:15, 16:16, 23:9)

Crveno-beli su u petak igrali tešku utakmicu u Moskvi protiv CSKA, a dva dana pre toga su kod kuće pobedili Žalgiris u Evroligi, tako da je sve vreme bila vidljiva potrošnja i umor. Zvezda je tako nedelju dana sa četiri utakmice završila sa dve pobede i dva poraza, jer je u prošlom kolu izgubila od Igokee.

Zvezda je na kraju makar malo popravila šut, koji je tokom većeg dela meča bio baš katastrofalan. O tome koliko je specifična ova utakmica govori i to da je čovek odluke bio Nikola Kalinić, koji je za dva šutirao 0/10! Ipak, on je dao tri trojke i na kraju meč završio sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 12 skokova!

Ognjen Kuzmić je takođe imao dabl-dabl sa 10 poena i 11 skokova. Ostin Holins i Luka Mitrović su dali po 13 poena, a Nikola Ivanović 12, iako je prve poene iz igre dao tek u 30. minutu!

Zvezda je osim početnih 4:2 gubila tokom celog prvog poluvremena. U jednom trenutku je Cedevita Olimpija imala čak 16 poena prednosti. Ipak, crveno-beli su se oslanjali na svoje najjače oružje, a to je odbrana, uz veliku energiju.

Tako su na kraju prve deonice napravili seriju 18:2 i stekli poen prednosti na poluvremenu. Naravno, i gosti su tu imali i te kako udela, jer su i oni baš grešili, a Rupnik i Edžim su konačno usporili, tako da je domaćin dobio priliku da napravi preokret.

Iako je delovalo da je Zvezda tada uhvatila ritam, početkom drugog poluvremena je opet imala "crnu rupu" u napadu, što su gosti iskoristili i povratili vođstvo.

Ipak, Zvezda je još jednom serijom krajem treće četvrtine povratila minimalnu prednost. Razvila se tada velika borba, a tada se razigrao i Kuzmić, a Ivanović je počeo da pogađa. Uz trojke Kalinića, to je bilo dovoljno da Zvezda od 61:60 dođe do 71:61 pet minuta pre kraja.

Tada meč nekako kao da je stao, nije bilo poena dva minuta posle toga, a Dejan Radonjić je znao kako da animira svoje igrače. Na kraju, zbog izgubljenih lopti, nesportskih grešaka i faulova gostiju, Zvezda je stekla ubedljivu prednost na kraju.

AdmiralBet ABA liga, 4. kolo:

Petak:

Cibona – Partizan 61:79

Subota:

Budućnost – Igokea 81:68

Nedelja:

Split – SC Derbi 93:101

Krka – Zadar 80:66

Borac – Mega 80:66

FMP – Mornar 83:81

Crvena zvezda – Olimpija 79:64

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BLOG UŽIVO:

Kraj! 79:64

39. minut: Holins zakucava iz kontre posle presečene lopte. To je bila čak 21. izgubljena lopta Cedevita Olimpije! 73:62, na 1:41 do kraja. Biće da je to - to.

38. minut: Nema šta posebno da se dopuni, igra kao da je stala posle onog vođstva Zvezde od 10 razlike. Još dva minuta. 71:62

37. minut: Puna dva minuta bez poena ni na jednoj strani. Konačno, Blažič pogađa jedno od dva bacanja. 71:62

35. minut: Džejkob Pulen pravi nesportsku grešku, pa još njegovu petu. Ivanović je dao oba bacanja, a onda u nastavku akcije, Ivanović polaže pod košem uz faul! Pogađa dodatno i sada Zvezda ima 10 poena prednosti – 71:61

Zvezda ima već 18 ofanzivnih skokova!

34. minut: Posle penala Kuzmića, Zvezda stiže do 59:55, ali Blažič uzvraća trojkom. Kuzmić i Pulen su razmenili koševe, ali Dobrić ne koristi bacanje zbog tehničke greške, a Ivanović promašuje trojku na isteku napada. Ipak, posle još jednog ofanzivnog skoka, Kalinić pogađa trojku! 64:60

Pogledajte galeriju sa utakmice:

 

31. minut: Ivanović dodaje, a Kuzmić zakucava preko Karmajkla! Atrakcija za +3 – 58:55

Kraj treće četvrtine, 56:55

30. minut: Loš faul Dobrića, dao je Kinu priliku za neometane poene u finišu. Siguran je Amerikanac oba puta. Zvezda je imala 11 sekundi za napad i Ivanović je pogađa! 56:55 To je Crnogorcu bio prvi koš iz igre na utakmici.

30. minut: Posle koša Kina, Ivanović daje samo jedno od dva bacanja, što je njegov prvi poen na utakmici. Posle toga promašuje i trojku, muči se plejmejker ofanzivno ove sezone. Posle ofanzivnog skoka Ivanovića, Dobrić pogađa za izjednačenje – 53:53. Još 33 sekunde do kraja poluvremena.

28. minut: Mitrović je promašio bacanje, a posle faula u napadu Karmajkla, Dobrić pogađa za izjednačenje. Murić odmah uzvraća trojkom, a onda Opet Dobrić primiče Zvezdu na poen zaostatka. 50:51, još 130 sekundi do kraja deonice.

26. minut: Posle tajm-auta, Mitrović pronalazi rešenje. Opet kada je teško on pogađa. Odmah potom, Luka hvata ofanzivni skok i daje koš uz faul! Golemac traži tajm-aut. 46:48

25. minut: Edžim pogađa trojku, pa Ogust zakucava, a onda Blažič posle još jednog promašaja Zvezda pogađa trojku. Cedevita Olimpija koristi prazne minute i pravi preokret 42:48

23. minut: Posle 90 sekundi bez pogotka, Kuzmić je zakucao za 42:39. Radonjić se pobunio posle jednog faula i dobio tehničku. Blažič pogađa bacanje, a u dodatnom napadu, Ogust baca "ciglu". To je 42:40. Zvezda je izašla iz bonusa posle nešto manje od tri minuta igre u drugom poluvremenu.

 

 

Zvezda vodi iako ima samo 29,4 odsto za dva, ali i sedam pogođenih trojki. Ostin Holins i Nikola Kalinić su se raspucali, a na kraju je Blažič poklonio ovom prvom tri bacanja, tako da je Zvezda na odmor otišla sa poenom prednosti, iako je u ovoj deonici gubila čak 16 razlike.

Jedini "dvocifren" u Zvezdi je Holins sa 11 poena. Luka Mitrović ima 9, a Nikola Kalinić 8 uz 4 skoka. Dejan Davidovac i Nejt Volters imaju po 6.

Kod Cedevite Luka Rupnik ima 11, Melvin Edžim 10, a Jaka Blaćič 6. 

Kraj prvog poluvremena, 40:39

20. minut: Holins je probao za tri dve sekunde pre kraja poluvremena, ali ga je Blažič faulirao. Holins daje sva tri bacanja i Zvezda vodi! To je prvo vođstvo na meču, dve sekunde pre kraja poluvremena. 40:39

20. minut: Kalinić je fauliran, pa je napravio tehničku grešku. Blažič pogađa bacanje posle tehničke, dok je Kalinić siguran bio oba puta. 37:39.

20. minut: Kalinić pogađa trojku uz zvuk sirene i to preko ruke Blažiča! Odmah posle daje još jednom! Zvezda se potpuno vratila u igru: 35:38!

19. minut: Holins pogađa još jednu trojku i Zvezda prilazi na jednocifrenu razliku. Ipak, Simonović odmah pravi faul na Pulenu, koji pogađa samo drugo. 29:38.

18. minut: Zvezda za dva šutira 5/16, a za tri 4/15. Mnogo je trčanja na obe strane, ali i mnogo grešaka. Imala je Cedevita Olimpija 16 poena prednosti, ali su Holins i Volters priveli crveno-bele na 26:37. Golemac traži tajm-aut.

16. minut: Zvezda se muči i u organizaciji napada. Posle poena Blažiča, Holins postiže trojku! To je tek pet poena crveno-belih u ovoj deonici. 22:35

15. minut: Murić daje trojku i Radonjić mora da traži još jedan tajm-aut. 19:33.

 

 

14. minut: Konačno Zvezda daje koš, opet Mitrović, to je već njegov deveti poen. Rupnik uzvraća trojkom - 19:30!

12. minut: Davidovac je dao brze dve trojke u prvoj četvrtini, sada ih šutira i dalje, ali bez pogotka. To je sad već 2/6 za njega. Zvezda i dalje baca "cigle", ima pet izgubljenih lopti, a Cedevita Olimpija je dvocifrena - 17:27.

12. minut: Nastavljen je meč, ali ne u ritmu u kome je završena prva deonica. Prošlo je 70 sekundi bez pogotka.

Zvezda ima pogođena samo tri šuta za dva poena, od čega je jedan bio autokoš Karmajkla. 

Mala pauza između dve četvrtine, problemi sa meračem vremena...

Kraj prve četvrtine: 17:24

10. minut: Mitrović opet pogađa uz faul. Dodatno slobodno bacanje promašuje, ali je Karmajkll dirao na obruču i daje auto-koš! 17:24, tokom poslednjeg minuta.

9. minut: Luka Mitrović pogađa u padu, uz faul i to je prvi pogodak Zvezde za dva posle osam minuta igre. Edžim odgovara trojkom! 13:24.

 

 

8. minut: Kin daje koš i Cedevita Olimpija ide na +10 - 14:4. Davidovac na to odgovara trojkom, a posle koša rivala još jednom - 10:16. Razigrale su se ekipe.

6. minut: Zvezda ima svih pet promašaja za dva i jednu pogođenu trojku. To je skoro šest minuta igre i samo četiri poena za domaći tim. Posle jedne greške u odbrani, Edžim zakucava. To su laki poeni, vreme je za tajm-aut Radonjića. 4:12

5. minut: Volters pogađa trojku, Rupnik odmah uzvraća, beleži asistenciju, a onda i daje tri penala. Ne dozvoljavaju gosti preokret. Dosta tvrd meč, sa mnogo grešaka na obe strane. 4:10

3. minut: Crveno-beli igraju izuzetno agresivnu odbranu, presing na pola terena. Volters postiže prvi poen za Zvezdu sa slobodnih bacanja. Mnogo promašaja na obe strane. 1:2

3. minut: Zvezda je puna dva minuta bez pogotka. Serija grešaka na obe strane, i dalje je 0:2.

1. minut: Počela je utakmica, Zvezda ima prvi napad. Holins gubi loptu.

- Jaka Blažič je lider Cedevita Olimpije, a ranije je igrao u Crvenoj zvezdi. Iz crveno-belog tabora, Marko Simonović i Majk Cirbes su igrali za tim iz Ljubljane.

 

 

- Zvezda ima problema sa nedovoljno oporavljenim Majkom Cirbesom i Brankom Lazićem, a i pre toga je kuburio sa sastavom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P.K.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike