Derbi za kraj Zvezdine paklene nedelje! Radonjić i Simonović zovu „delije“: Treba nam dodatna snaga

16.10.2021

14:40

0

Autor: A. Š.

Košarkaši crveno-belih u nedelju dočekuju Cedevitu Olimpiju

Derbi za kraj Zvezdine paklene nedelje! Radonjić i Simonović zovu „delije“: Treba nam dodatna snaga
Copyright MN Press

Prva ovosezonska „paklena nedelja“ bliži se kraju za košarkaše Crvene zvezde, a pre nego što je arhiviraju, pokušaće da u derbiju AdmiralBet ABA lige, u dvorani „Aleksandar Nikolić“ savladaju Cedevitu Olimpiju (nedelja, 21.00).

Crveno-belima će duel protiv slovenačkog tima biti četvrti u poslednjih sedam dana, posle Igokee i evroligaških okršaja sa Žalgirisom i moskovskim CSKA.

Ono što predstavlja dodatni teret Dejanu Radonjiću i njegovim saradnicima jeste činjenica da će za pripremu regionalnog derbija imati samo jedan dan, s obzirom da se iz Moskve vraćaju u subotu uveče.

- Posle utakmice sa Žalgirisom, došao je CSKA i to posle jednog dana pauze, koji je delimično potrošen u putu. Igrali smo meč sa jednim od favorita za osvajanje Evrolige, odigrali smo dobru utakmicu, bilo je i dobrih stvari, bilo je i onih koje smo svakako mogli bolje da uradimo… Današnji dan ponovo provodimo u putu i razmišljamo o narednom protivniku a to je ekipa Olimpija Cedevite – rekao je Radonjić, pre nego što se detaljnije okrenuo narednom meču.

Crveno-belima će duel protiv Cedevite Olimpije biti sedmi u poslednjih 17 dana.

- U ovom ritmu u kome nam je to i četvrti meč za samo sedam dana biće potrebno da odigramo sa dovoljno energije. Ono što je veoma važno u tim okolnostima je i koncentracija, jer nas čeka meč sa ekipom koja je imala skoro punih sedam dana da se pripremi za ovu utakmicu. Iskusni su, kvalitetni i zaista neće biti lako, ali uz podršku navijača koje ovom prilikom pozivam da dođu i pomognu nam, tako što će nam dati dodatnu snagu, verujem da možemo da odigramo dobar meč i dođemo do bodova – rekao je Dejan Radonjić.

Pomoći sa tribina nada se i Marko Simonović.

- Utakmica koja nam dolazi posle dve vrlo teške evroligaške, koje smo odigrali u samo dva dana i četvrta u poslednjih sedam… Želimo da odigramo dobro, i Olimpija želi bodove nakon meča sa FMP, takođe i znajući da smo odigrali mnogo utakmica u prethodnom periodu. Uz to imaju svoj kvalitet, ekipa je napravljena da se bori za vrh, iskusni su, međutim, želimo da odigramo dobru utakmicu u nedelju na našem terenu, i uz podršku naših navijača sa tribina, sada kada nam je važno, želimo da dođemo do važnih bodova – kazao je Marko Simonović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike