Zvezda bez energije posle Makabija: Igokea nanela prvi poraz šampionu u AdmiralBet ABA ligi

10.10.2021

18:29

0

Neočekivan rezultat u Laktašima

Zvezda bez energije posle Makabija: Igokea nanela prvi poraz šampionu u AdmiralBet ABA ligi
igokea nikola vuruna2 - Copyright Igokea/Nikola Vuruna

Neprijatno iznenađenje za branioca titule u regionu.

Duel trećeg kola AdmiralBet ABA lige između Igokee i Crvene zvezde u Laktašima završen je trijumfom domaćina od 75:68 (21:14, 23:8, 10:22, 21:24)

Nakon pobede nad Makabijem u Evroligi očekivalo se da crveno-beli slave i u duelu sa Igokeom, ali se još jednom pokazalo da je klub iz Laktaša "rak-rana" šampionu.

Prošle sezone je Igokea dobila kod kuće sa 20 razlike (85:65), a posle prvog poluvremena je izgledalo da bi crveno-bele mogla da snađe i ubedljivija katastrofa.

Posle 20 minuta bilo je 44:22 za domaće. Gosti nisu mogli gotovo ništa da pogode, kao da je falilo i energije u igri ekipe koju vodi Dejan Radonjić.

 

Izgleda da je trener crveno-belih bio "oštar" u pauzi između druge i treće četvrtine, pa je i igra počela da liči na Crvenu zvezdu.

Već do 30. minuta prednost rivala spuštena je na deset razlike, a u istom ritmu nastavljeno je i u četvrtoj četvrtini. Posle tri minuta minus je bio više nego podnošljivih pet poena.

Vukao je strašnom odbranom, ali i koševima Zvezdu Luka Mitrović ka preokretu, a kako je on otišao da predahne, domaći su se vratili na plus devet. Vratio se Mitrović u igru, ali je proradio doskorašnji igrač Zvezde Aleksa Radanov, i držao domaće u prednosti.

Na 3.43 pre kraja tri plus 11 za Igokeu, trener Crvene zvezde je dobio tehničku grešku, Starks je pogodio bacanje, a Stivens položio za dva poena i doveo svoj tim do 14 poena prednosti u finišu utakmice.

Poražena je i Crvena zvezda, pa sa maksimalnim učinkom posle prva tri kola ostaju samo Partizan i Cibona, s tim što Cedevita Olimpija može da im se pridruži na čelu tabele u ponedeljak uveče.


ABA liga, 3. kolo:
Petak:

Zadar - Cibona 67:68

Subota:

Mornar - Borac 85:90

Partizan - Studentski centar 79:57

Nedelja:

Mega – Krka 73:72

Budućnost – Split 75:66

Igokea – Crvena zvezda 75:68

Ponedeljak:

Cedevita Olimpija - FMP (18.00)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike