Zvezda pamti poraze u Laktašima, nema opuštanja pred Igokeu i duplo kolo Evrolige

09.10.2021

14:36

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli su prošle sezone oba puta izgubili u Laktašima, nadaju se poukama

Zvezda pamti poraze u Laktašima, nema opuštanja pred Igokeu i duplo kolo Evrolige
kkcz-buducnost--46 - Copyright MN Press

Nastavlja se pakleni oktobar za Crvenu zvezdu. Posle velike pobede nad Makabijem u Tel Avivu, sledi uvek teško gostovanje Igokei, a onda i "dupli vikend" u Evroligi.

Prva na redu je Igokea, od 19 sati u Laktašima. Crveno-beli imaju dve pobede u prva dva kola, a "Igosi" dva poraza.

Crveno beli su u subotu trenirali u hali "Aleksandar Nikolić" i u popodnevnim časovima se autobusom uputili ka Republici Srpskoj.

Pred ovaj meč trener Dejan Radonjić osim manjka vremena za pripremu utakmice u ovakvom kalendaru, i dalje ima kadrovskih problema, tako da crveno-beli definitivno ni u nedelju uveče neće biti u kompletnom sastavu.

Ekipa Igokee protiv koje su crveno beli odigrali vrlo neizvesne utakmice u prošloj sezoni, zaključno sa polufinalom ABA lige, i ove sezone ima vrlo kvalitetan sastav i velike ambicije u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona.

- Ritam utakmica je žestok, nemamo vremena za bilo kakav osvrt ka Makabiju, već odmah moramo da se okrenemo Igokei. Prošle sezone smo izgubili oba meča u Laktašima i to vrlo ubedljivo, a imali smo i vrlo interesantne dvoboje u polufinalu ABA lige. Ekipa Bajića krenula dobro, očekuju se dobre stvari od njih i ove sezone. Na nama je da kontrolišemo kvalitet i dobre stvari ekipe Igokеe, time ujedno i ovaj meč - rekao je trener crveno belih.

Zvezdina "Kobra" Ognjen Dobrić takođe je oprezan, ali ambicija ne fali.

- Očekuje nas teška utakmica u Laktašima, uostalom u prošloj sezoni tamo smo doživeli dva poraza. Vremena za pripremu ove utakmice i odmor nemamo, iz Tel Aviva smo stigli u petak, ali uz pomoć stručnog štaba bićemo spremni za ovaj meč protiv ekipe koja je doživela promene između dve sezone, ali je dovela takođe vrlo kvalitetne igrače. Ušli smo od samog starta u naporan ritam, nismo ni kompletni, ali prethodne utakmice pokazale su da ako igramo prema dogovoru iz svlačionice, sa puno želje, energije i kao tim možemo da se nadamo dobrom rezultatu - rekao je povratnik u tim Crvene zvezde Ognjen Dobrić.

Odmah po završetku meča ekipa kreće za Beograd i počinje pripreme za "duplo kolo" Evrolige i prvi meč pred beogradskom publikom sa Žalgirisom u sredu. Prodaja pojedinačnih karata za taj meč počinje u ponedeljak u 10 časova.

Zvezda u petak igra protiv CSKA u Moskvi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike