Ratnička i hrabra Zvezda srušila Makabi: Ovako su roviti i oslabljeni crveno-beli pokorili "Ponos Izraela"

08.10.2021

10:33

0

Autor: Milan Nastić

Ključ uspeha leži u odbrani, ali ne samo tu, neke uloge su već podeljene

Ratnička i hrabra Zvezda srušila Makabi: Ovako su roviti i oslabljeni crveno-beli pokorili "Ponos Izraela"
nikola kalinic - Copyright Evroliga

Košarkaški Crvene zvezde ostvarili su fantastičan rezultat pobedom nad Makabijem 75:63 u drugom kolu Evrolige i tako stigli do prvog trijumfa u ovom takmičenju.

Pao je "ponos Izraela", a trener crveno-belih Dejan Radonjić može biti ponosan na svoje igrače. Oni su hrabrim i ratničkim pristupom totalno nadigrali domaćine, koji su bili favoriti pre meča sa Zvezdom.

Definitivno najjače oružje srpskog predstavnika je odbrana, koja funkcioniše besprekorno od početka sezona. Najbolji pokazatelj toga je da ni na jednoj utakmici do sada nisu primili više 70 poena (Split dao 61, Fenerbahče 61, Budućnost 57 i sinoć Makabi 63).

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je i isticao i ranije da će njihova igra biti bazirana na defanzivi i za sada u odbrani sve ide po planu, čak se nadomeste i neke greške koje se dogode u fazi napada.

Makabi je imao veliku podršku sa tribina, poznato je da oni imaju jednu od najboljih publika u Evroligi, ali to nije omelo košarkaše Zvezde, koji su od prvog minuta nametnuli svoju igru, kontrolisali rezultat 40 minuta i domaćinima nijednog trenutka nisu dozvolili da ih ozbiljnije ugroze.

Kad se na to doda da Dejan Radonjić nije mogao da računa na Cirbesa, Lazića, Holinsa, dok su se tek vratili roviti Davidovac i Dobrić, ovaj trijumf dobija još više na značaju.  

Crnogorski stručnjak je prepoznatiljiv i po tome da kod njega igrači "ginu" za svaku loptu, i da daju više od 100 odsto svojih mogućnosti, a, to se moglo videti u duelu sa Makabijem, a takav stil je prepoznatljiv od početka sezone.

Naravno, velike zasluge pripadaju i napadu crveno-belih, koji moraju da isprate ono što se dobro uradi u odbrani i to za sada funkcioniše na najbolji mogući način.

Takođe, očekivano lidersku ulogu preuzeo je Nikola Kalinić. Postao je pravi vođa tima, i svojim primerom na terenu pokazao kako se bori za svoj klub.

To se moglo najbolje videti i u meču sa Makabijem, u kojem je postigao 19 poena i bio prvi strelac u pobedničkoj ekipi, ali nije manjkala ni borbenost kod srpskog reprezentativca.

U Tel Avivu odlično su ga pratili Nejt Volters sa 17, i Luka Mitrović sa 12, ali stekao se utisak da je "Ponos Izraela" pobedio kolektiv, a ne pojedinac.

Treba podsetiti da Dejan Radonjić od pripremnog perioda ima problema sa povređenim igračima, čak su i treninzi bili dovedeni u pitanje, ali velikom željom i radom uspeli su da nadomeste taj problem. 

Crveno-bele već za dva dana očekuje još jedan veliki izazov, igraju u gostima protiv nezgodne Igokee u okviru trećeg kola Admiral Beta ABA lige, dok ih naredne nedelje očekuju dva okršaja u Evroligi.

Prvo im na noge 13. oktobra dolazi Žalgirs, a onda dva dana kasnije igraju protiv CSKA u Moskvi.   

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike