Zvezdini junaci Mitrović i Davidovac: Ogromna pobeda, navijači nas pogurali (VIDEO)

05.10.2021

08:41

0

Crveno-beli imaju dva od dva u AdmiralBet ABA ligi

Zvezdini junaci Mitrović i Davidovac: Ogromna pobeda, navijači nas pogurali (VIDEO)
Copyright Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic

Utakmica između Crvene zvezde i Budućnosti u 2. kolu AdmiralBet ABA lige najavljivana je kao veliki derbi, i može se reći da se upravo tako i odvijala.

Iako bez nekoliko igrača crveno-beli su uspeli da slome otpor gostiju i stignu do drugog trijumfa (71:63) iz dve utakmice, pa je i atmosfera u ekipi na visokom nivou posle utakmice.

Sa 19 poena najzaslužniji za pobedu bio je Luka Mitrović, momak koji se baš iz Budućnosti vratio među crveno-bele u pauzi između dve sezone.

- Ogromna pobeda za nas u ovakvom momentu, gde čekamo da nam se priključe saigrači koji su vukli probleme s povredama tokom, gotovo celih priprema, pa se drugi vrate, onda stignu novi problemi. U takvim uslovima je teško organizovati treninge i trenirati, a kamoli igrati utakmice protiv ovakvih rivala protiv kojih smo mi igrali. Protiv Fenerbahčea tamo, Budućnosti, Makabija koji nas očekuje ove nedelje. U takvim okolnostima svaka pobeda dobija još na težini i gradi i čini ovaj tim većim. U svaku sledeću utakmicu mislim da ćemo ući bolji, iskusniji i kvalitetniji kao tim - rekao je Mitrović, koji je sinoć umeo da zaigra i na poziciji centra.

 

 

- U okolnostima gde je samo Kuzmić klasična petica, tako smo se spremali. To je jedino moguće u ovom trenutku. Nije mi strano, igrao sam na petici i ranije u prethodnim timovima, susretao sam se s takvim izazovima.

Zvezda je vodila celo prvo poluvreme, a onda upala u nekoliko crnih minuta, pa je Budućnost stigla i prestigla beogradski tim. U momentima povratka Zvezde Mitrović je odigrao važnu ulogu, ali kako sam kaže, ne i najvažniju.

- U nekim odlučujućim trenucima, kad je delovalo da gubimo konce i kontrolu nad utakmicom, uz podršku sa tribina, izvukli smo još neki mali atom snage i uspeli da okrenemo to u našu korist.

Isti stav ima i Dejan Davidovac, momak koji se vratio na parket posle pauze zbog povrede i meč završio sa devet poena.

- Dobro sam, posle te pauze koju sam imao zbog povrede, ovo mi je prva zvanična utakmica u sezoni. Drago mi je da sam se vratio i što se to desilo u ovakvoj jednoj utakmici i naravno što smo mi pobedili - rekao je Davidovac i zaključio:

- Svakako da nam mnogo znači prisustvo navijača, spominjali smo to mnogo puta, nije samo fraza nego je stvarno tako. Posle dužeg vremena su tribine malo punije i nadam se da će biti tako i u nastavku.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike