Volim da gledam AdmiralBet ABA ligu, ali ostaje jedno mesto u Evroligi: Bertomeu razočarao ljubitelje košarke

02.10.2021

11:15

0

Španac nema lepe vesti za naš region

Volim da gledam AdmiralBet ABA ligu, ali ostaje jedno mesto u Evroligi: Bertomeu razočarao ljubitelje košarke
Copyright Đordi Bertomeu foto: MN Press

Uzalud smo se nadali, AdmiralBet ABA liga i u dogledno vreme davaće po samo jednog predstavnika u Evroligi.

Ovo je u razgovoru za Mozzartsport saopštio Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu.

- Postojeći broj klubova je odgovarajući, uzimajući u obzir mnoge okolnosti. Moramo da vodimo računa i o kalendarskim okolnostima, jer s povećanjem učesnika uvećao bi se i broj utakmica, što bi moglo da izazove tenzije kod nekih akcionara. U ovom trenutku treba nam broj klubova koji će zadovoljiti očekivanja. U budućnosti stvari mogu da se promene, ali u predstojećem periodu stvari ostaju kakve su sada.

MN Press
 

Ono što je svakako bio "adut" za klubove iz regiona je činjenica da se AdmiralBet Aba liga i te kako gleda u Evropi. A dolazak Željka Obradovića u Partizan dodatno je podgrejao nadu da će iz regiona dva kluba zaigrati Evroligu. Nada je bar u ovom trenutku bila lažna...

- Da. I ja volim da je gledam. Zato ste jedno od samo dva takmičenja (sa VTB ligom) iz kog koje možete da se kvalifikujete za Evroligu i Evrokup. Grčka, recimo nema te opcije, niti Izrael. Željko Obradović je uvek bio s nama i uz nas, bez obzira da li je uzeo predah ili je radio. Sada je ponovo na trenerskoj klupi, što je sjajno. Nedostajao nam je. Presrećni smo što će doprineti mnogo novom formatu takmičenja.

Bertomeu je za kraj naglasio da će Evroliga pronaći način da ime nedavno preminulog Dušana Ivkovića zauvek ostane zapamćeno.

foto: MN press / ym
 

- Duda je bio prijatelj, džentlmen, jedno od najvećih imena. Način na koji je razvijao igrače, uticao na evropsku košarku je neverovatan. Za nas je njegov odlazak ogroman gubitak. Njegovim odlaskom izgubili smo jednog od najvećih u našoj istoriji. Jedini je trener koji je imenovan za legendu Evrolige. Razgovaraćemo sa svim klubovima na koji način ćemo večno čuvati sećanje na njega.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike