Selektor gledao kako FMP "skida skalp" favorizovanoj Igokei

01.10.2021

19:54

0

Pešić gledao kako "panteri" beleže prvu pobedu u AdmiralBet ABA ligi

Selektor gledao kako FMP "skida skalp" favorizovanoj Igokei
Copyright ABA liga/FMP

Borbena i agresivna ekipa FMP-a uspela je ono što nije u prvom kolu AdmiralBet ABA lige: "Skinula je skalp" favoritu. "Panteri" su večeras protiv Igokee vodili od početka do kraja utakmice i na kraju ostvarili prvi trijumf.

FMP – Igokea 89:81 (29:23, 17:15, 21:22, 22:21).

Marko Radonjić je postigao trojku, a FMP je u prvom minutu poveo 3:0 i vođstvo nije ispuštao do kraja meča. "Panteri" su često imali i dvocifrenu prednost, koja je maksimalno iznosila 13 poena.

Igokea je u prošlom kolu posle velike drame pobedila Borac, ali večeras nije mogla da parira raspoloženom domaćinu, pred nekoliko stotina gledalaca u "FMP Areni".

Probali su gosti u finišu da naprave preokret. Radonjić je nepotrebno prigovorio sudiji i dobio tehničku grešku, a onda je Markel Starks postigao trojku za 86:80. Kada je FMP u narednom napadu izgubio loptu, Igokea je imala 27 sekundi posle tajm-auta da izbori produžetak.

Šta god da je Dragan Bajić planirao, to je propalo posle dve sekunde, kada je Brajs Džons ukrao loptu Antabiji Voleru, a ovaj ga faulirao. Amerikanac iz domaćeg tima je bio siguran jedanput i to je bilo 87:80 na 15 sekundi do kraja

Meč je uživo pratio novi selektor Srbije Svetislav Pešić u društvu direktora reprezentacije Dragana Tarlaća.

24sedam/Pavle Knežević
 

Marko Radonjić je završio utakmicu sa 18 poena i četiri asistencije, dok je Nenad Nerandžić takođe dao 18 poena. Džons je utakmicu završio sa 13 poena, 9 asistencija i sedam skokova.

Voler je postigao 14 poena za Igokeu, a Jošilo je dodao 12.

U prvoj današnjoj utakmici, Studentski centar je pobedio Zadar 94:78.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P.K.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike