Evo ovako, za mene je Partizan najveći mogući rang koji postoji! Obradovićeve reči koje će oduševiti sve "grobare"

30.09.2021

17:14

0

Autor: 24sedam

Trener crno-belih oduševio navijače Partizana, sjajan razgovor sa splitskim novinarima

Evo ovako, za mene je Partizan najveći mogući rang koji postoji! Obradovićeve reči koje će oduševiti sve "grobare"
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je ostvario i drugu pobedu u prva dva kola AdmiralBet ABA lige. Pobeđen je Split posle Zadra.  

Trener Željko Obradović bio je zadovoljan nakon toga, kao i splitski novinari, koji su jedva dočekali priliku da razgovaraju sa najtrofejnijim evropskim trenerom svih vremena. 

Jedno od tih pitanja je bilo da ABA liga nije na njegovom nivou, odnosno, koliko će vremena trebati da se Partizan vrati na staze stare slave. “Žoc” nije oklevao ni sekund: 

- Pa evo ovako, za mene je Partizan najveći mogući rang koji postoji. Za mene lično nema ništa bolje i lepše nego da budem trener Partizana. Ja sam se vratio zato što je to moj klub, koji obožavam, koji volim i uživam da radim sa ovim igračima.  

Odmah je nastavio. 

- Rekao sam da je ovo proces i da će to da traje dok se neke stvari ne slože, ali lepota je u tome što radiš gde voliš. Ja sam imao karijeru koju sam imao, 28 godina sam živeo van svoje zemlje, onda je došao trenutak da malo razmislim šta bih ja to voleo i gde bih mogao da nađem motivaciju. Našao sam je ovde. Postavili smo ciljeve sa predsednikom kluba i sportskim direktorom i svima u klubu. Znamo šta navijači očekuju od nas. Probaćemo da uradimo sve da vratimo Partizan tamo gde verujemo mu je mesto, a to je Evroliga. Kako? Kad? To su pitanja koja su ispred nas, ali najbolje odgovore daje vreme

Bilo je priče i o Toniju Kukoču, rivalitetu Jugoplastike i Partizana nekada, ali je počelo samom utakmicom. 

- U tri dana druga utakmica, protiv ekipe koja je do sad igrala na dva različita načina: ono što su prikazali protiv Crvene zvezde i ovde protiv Cibone. Insistirao sam kod igrača da moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo utakmicu i da je to tim koji je pravo lice pokazao protiv Cibone. Od prvog dana kada smo se skupili, insistirao sam na jednoj stvari kod igrača, a to je da njihova želja i borbenost moraju da budu na najvišem nivou i sa te strane sam zadovoljan. Tim se borio svih 40 minuta i to je bilo u svim utakmicama koje smo do sada igrali.  

To je dobar deo priče, ali nije sve idealno. 

- Očigledno je da neke stvari moramo da popravljamo. Radili smo i ovde u Splitu i to na treningu izgleda prilično bolje. Međutim, očigledno je da utakmica, ritam utakmice i neke stvari koje druge ekipe probaju da rade, utiču na to da ne igramo, pre svega napadački, onako kako bismo voleli. To je proces koji traje, moramo da budemo strpljivi. U svakom slučaju čestitam igračima na još jednoj važnoj pobedi i naravno ekipi Splita na izuzetnoj borbenosti i na tome što su tokom cele utakmice pokušavali da budu u utakmici. 

Baš kao i u Zadru, Obradović je i u Splitu dočekan aplauzom publike. 

- Divno sam se osećao i želim da zahvalim publici u Splitu na tom aplauzu. Košarkaški grad, koji je iznedrio toliko velikih igrača i trenera, publika koja poznaje košarku, tako da najiskrenije želim da se zahvalim na tom aplauzu koji sam dobio

Rekli ste da nije sva nivou na kome biste voleli da bude, a pobedili ste Zadar u Zadru i Split u Splitu. Koliko vas to raduje? 

- Sigurno je važno da se počne sa pobedama i zbog samopouzdanja i sveukupne atmosfere. Ponavljam, imali smo dobre momente i u Zadru i ovde. Odbranu igramo prilično dobro, pre svega agresivnost je na dobrom nivou. Primimo poneki lak koš, ali to je posledica i kvaliteta protivnika i trenera koji te čitaju i koji se prilagođavaju. Mnogo veći napredak očekujem u napadu. Moramo da igramo tečnije i raznovrsnije, mada smo danas igrali prilično pametno. Lopta je bila tamo gde treba da bude i to je sigurno nešto što je dobar utisak sa današnje utakmice.  

A koliko igrače opterećuju priče da je Partizan glavni favorit za osvajanje AdmiralBet ABA lige? 

- To su sve negde uobičajene stvari. Ja sam igračima rekao koji je prvi zahtev: borbenost i želja. To postoji, oni na treningu rade maksimalno i na utakmici daju sve od sebe. U tom smislu je ono što sam postavio ispred njih, to je prva i jedina stvar. Rekao sam im: nemojte da čitate novine, nemojte da razmišljate o tome. Zbog čega ste došli u Partizan? Da biste napravili rezultate i napredovali? Kako da dođemo do toga? Samo rad, krvav rad. Niko nikad nije napravio nešto da mu nije bilo teško. Ja ne znam taj slučaj da je neko napravio nešto u sportu, a da je bilo lako.  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike