Partizan popravio utisak, ovo je već druga priča! Zagorac kapitenski, Smailagić baš obećava

03.09.2021

16:54 >> 17:05

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli osvojili treće mesto na turniru u Opatiji

Partizan popravio utisak, ovo je već druga priča! Zagorac kapitenski, Smailagić baš obećava
Copyright Alen Smailagić foto: Tine Ružič

Ovo je već druga priča. Samo dva dana posle poraza od Cibone, košarkaši Partizana su ubedljivo savladali Cedevitu Olimpiju, osvojili treće mesto na turniru u Opatiji i, ono što je mnogo važnije, pokazali da je duel s „vukovima“ bio samo loš dan – 100:83.

Značajno su crno-beli popravili utisak protiv jednog od pretendenata na jadranski tron. Od početka meča videla se jasna ideja u igri „valjka“, koji je, osim malog perioda sredinom treće deonice, bio potpuni gospodar dešavanja na parketu.

Rade Zagorac je odigrao kapitenski, bio je jedan od onih koji su povukli ekipu kada je krenula da pada, dok je mladi Alen Smailagić nagovestio da bi u nastupajućoj sezoni mogao da bude „džoker iz senke“ Željka Obradovića.

Stegli su crno-beli odbranu protiv slovenačkog tima od prvog minuta, izabranici Jurice Golemca u prvoj deonici dva puta nisu uspeli da upute šut ka košu, dok su u uvodnih desetak minuta meča imali čak šest izgubljenih lopti, kao direktnu posledicu Partizanove agresivnosti.

Već u završnici prve deonice Beograđani su stigli nadomak dvocifrenog plusa (17:8), a kada je Cedevita zapretila da potpuno istopi prednost „valjka“ Uroš Trifunović je pogodio dve trojke i pogurao Partizan ka plusu od 10 poena (35:25).

Lomili su crno-beli u tim momentima rivala, koji nije uspevao da poveže nekoliko dobrih napada, do kraja prvog poluvremena stigli su i do 16 poena viška, ali su, početkom trećeg kvartala, umesto da ga dotuku, dozvolili rivalu da se vrati u meč, serijom 11:2 (57:52).

Ipak, Jam Madar, koji je celo prvo poluvreme presedeo na klupi za rezerve, i Smailagić postigli su poene kojima su zaustavili nalet rivala, čiju je sudbinu, sa dve vezane trojke u poslednjih 60 sekundi pretposlednjeg kvartala,  zapečatio Rade Zagorac – 71:54.

Pročitajte još

Nekoliko veoma raspoloženih igrača imao je danas na raspolaganju Željko Obradović. Smailagić je sa 22 poena bio ubedljivo najefikasniji kod crno-belih, Trifunović je ubacio 15, Zagorac i Mur dodali su po 12, dok su Ledej i Avramović postigli po devet poena, s tim što je novajlija iz milanske Olimpije ostvario i devet skokova, a srpski reprezentativac upisao sedam asistencija.

PARTIZAN – CEDEVITA OLIMPIJA 100:83
(22:16, 25:17, 26:24, 27:26)

Partizan: Kuruc 8, Ledej 9, Zagorac 12, Avramović 9, Koprivica 2, Dangubić 6, Smailagić 22, Jovanović, Mur 12, Glas 3, Trifunović 15, Madar 2

Cedevita Olimpija: Pulen 3, Edžam 13, Kin 18, Murić, Ogasti 14, Blažič 11, Hodžić, Ščika 13, Dimec, Radovanović, Karmajkl 4, Rupnik 7

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike