Obradović podvukao crtu u Opatiji: Bio sam zadovoljan i posle Cibone, bila nam je bitna samo jedna stvar

03.09.2021

21:50 >> 21:58

0

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana hvalio izabranike

Obradović podvukao crtu u Opatiji: Bio sam zadovoljan i posle Cibone, bila nam je bitna samo jedna stvar
Copyright Željko Obradović, KK Partizan/Dragana Stjepanović

Dva lica prikazali su košarkaši Partizana na pripremnom turniru u Opatiji. U polufinalu protiv Cibone nije bilo previše toga za pohvalu, dok su u borbi za treće mesto sa Cedevitom Olimpijom crno-beli nagovestili potencijal za velike stvari u sezoni pred nama.

Posle prve dve ozbiljnije provere, crtu je podvukao Željko Obradović, u razgovoru za „TV Partizan“.

– Nama su ove utakmice bile važne da proverimo sve ono što smo radili u proteklom periodu. Igrače koji nisu proveli dosta vremena sa nama, da kroz utakmice i reakciju na treninge dovodimo do toga da shvate filozofiju koju želimo da imamo ove godine. Samo to je bitno, sve drugo je nevažno – ocenio je Obradović.

Najtrofejniji trener Evrope nije imao previše zamerki ni posle nešto bleđeg izdanja protiv zagrebačkih „vukova“.

– Evidentno je da smo pre dva dana odigrali slabu utakmicu, ali ja sam im rekao večeras, pred izlazak, da sam bio izuzetno zadovoljan njihovom željom i voljom i na prvoj utakmici, jer su se bacali po parketu za loptu. To je znak da neko ima volju i želju da dobije utakmicu. Problem je što smo imali neverovatan broj izgubljenih i prodanih lopti, bez razloga i to je ono na čemu smo insisitrali i radili u ova dva dana.

Već protiv Cedevite Olimpije sve je delovalo neuporedivo bolje.

– Izgledalo je danas sve tečnije, sa mnogo jasnijim idejama u napadu. Ali, i danas je bilo mnogo stvari na koje ćemo da reagujemo i o kojima ćemo da razgovaramo na treningu. Tako će biti do prve zvanične utakimice, a boga mi i kada krene sezona – poručio je Obradović i izneo očekivanja od sezone.

Pročitajte još

– Jasno je da smo sebi postavili visoke ciljeve. Rekli smo da nam je cilj da se vratimo u Evroligu. Način za to je da budemo dobri u jednom ili u drugom takmičenju. Pritom nećemo da biramo u kom takmičenju ćemo da budemo najbolji. Igraćemo i Evrokup i ABA ligu sa velikim ambicijama i to je to. Uz maksimalno uvažavanje svih protivnika – zaključio je Željko Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike