Radonjić: Bitna pobeda sa skraćenom rotacijom, stvari sa O’Brajantom treba da se reše unutar kluba

18.02.2021

19:57 >> 16:18

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde se oglasio posle trijumfa protiv Borca

Radonjić: Bitna pobeda sa skraćenom rotacijom, stvari sa O’Brajantom treba da se reše unutar kluba
Copyright MN Press

Pronašla je Crvena zvezda način da dođe do pobede. Posle uspeha ostvarenog u Novom Sadu su dobru seriju nastavili i u ABA ligi. Pobedili su Borac u Beogradu (83:63).

Posle meča je trener Dejan Radonjić pričao o tome, ali i o drugim temama.

– Bilo je potrebno da u meč uđemo spremni i koncentrisani posle velikog pražnjenja i napora sa Kupa u Novom sadu i tri meča u četiri dana. Svesni smo bili da je Borac znao da pravi iznenađenja i da je posebno nezgodan protivnik velikim rivalima. U meč smo ušli sa još manjom rotacijom i manjkom vremena za oporavak. U drugom delu smo podigli nivo igre, izgradili prednost i uspeli da je iskontrolišemo. Došli smo do jako značajne pobede – rekao je Radonjić.

Pre Kupa je Džoni O’Brajant bio suspendovan, zbog zdravstvenih problema sa Ritom je „upao“ u tim i pomogao ekipi da dođe do trofeja, ali je prema najnovijim informacijama danas podneo zahtev za raskid ugovora.

O’Brajant pre Kupa nije bio sa nama. To su interne stvari koje treba da se rešavaju unutar kluba. Dao je značajan doprinos osvajanju takmičenja. Stvari su takve da imamo okolnosti kakve imamo i situaciju vezanu za igrače koji su odsutni zbog pozitivnih testova i neki zbog reprezentativnih obaveza. Mogu da kažem da se osećaju bolje, ali je u ovom trenutku teško nešto preciznije reći o njihovom povratku na treninge. U petak nas čeka novi evroligaški meč sa Zenitom i nadam se da duel sa Borcem neće ostaviti neke nove posledice – poručio je Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Marko Marinović nije bio srećan konačnim ishodom.

– Ne mogu da budem zadovoljan. Odigrali smo solidno prvo poluvreme, imali neke prilike da smanjimo razliku, promašili neke dobre šuteve. Usledio je veliki pad u trećoj četvrtini i to nas je koštalo utakmice. Iako je oslabljena, Zvezda ima iskusne igrače koji su odigrali odličan meč i pobedili – kazao je Marinović.

Na pitanje da li je problem ekipe nedostatak iskustva ili manjak mečeva kaže:

I jedno i drugo. Mi imamo taj problem što su mečevi „razbacani“, ne možemo da tempiramo formu. Taman pomisliš da treba da se igra, pa dođe do odlaganja. Mi smo neiskusan tim, veliki broj igrača nije igrao ABA ligu, već KLS i ABA 2, a razlika je velika. Potajno sam priželjkivao da možda možemo da iznenadimo Zvezdu posle svih napora u Kupu. Nismo uspeli i okrećemo se nastavku prvenstva. Verujem da ćemo uspeti da ostanemo u ligi – zaključio je Marinović.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike