KRAJ: Zvezda slomila Borac u drugom poluvremenu

17.02.2021

16:35 >> 18:54

0

Autor: N. St.

Crveno-beli slavili protiv ekipe iz Čačka

KRAJ: Zvezda slomila Borac u drugom poluvremenu
Copyright Promo/ABA/KK Crvena zvezda

Meč je konačno odigran. Duel Crvene zvezde i Borca iz Čačka je dva puta pomeran. Prvobitno je trebalo da bude odigran sredinom januara, ali je okršaj crveno-belih sa madridskim Realom to pomerio. Drugi datum je bio 16. februar, ali je dogovoreno jednodnevno odlaganje.

Novog pomeranja nije bilo. U dvorani “Aleksandar Nikolić” je Zvezda odbranila domaći teren. Uspeli su da savladaju Borac83:63 (23:16, 15:17, 23:14, 22:16).

Pitanje pobednika je rešeno u drugom poluvremenu. Gostima je stao šut za tri poena, Zvezda je dobro šutirala, uz to su Kuridža i Kuzmić bili dominantni u reketu, tako da je na kraju domaći tim stigao do rutinskog trijumfa.

Najefikasniji kod pobednika bili su Lojd sa 17 i Simonović sa 13 poena. Na drugoj strani je Todorović dao 13, a Čarapić 12 poena.

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratiti na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Utakmica je završena. Crvena zvezda je savladala Borac – 83:63.

38′ – RADANOV U SERIJI

Razigrao se i Radanov, ušao u dobru poentersku seriju i samo se čeka konačan rezultat (80:59).

36′ – ZVEZDA UVEĆAVA PREDNOST

Kuzmić, Kuridža, pa Radanov. Zvezda uvećava prednost i ide ka pobedi (76:57).

34′ – POVREDA ČARAPIĆA, TROJKA LOJDA

Prilikom kontakta sa Lojdom je Čarapić počeo da poskakuje sa bolnom grimasom na licu. Uhvatio se za koleno i hramljući je napustio parket. Zamenio ga je Tornton, dok je Uroš za to vreme razgovarao sa lekarima na klupi. Miletić je fauliran, bio je polovičan sa penala. Lojd ostaje sam i pogađa trojku (68:53). Kuzmić zatim ispravlja promašaj Davidovca (70:54).

32′ – PETA LIČNA TODOROVIĆA

Veliki problem za Marinovića. Na startu poslednjeg kvartala je petu ličnu zaradio Todorović, napravio je dva brza faula u razmaku od nekoliko sekundi. On je postigao 13 poena pre odlaska na klupu. Lojd je bio polovičan sa penala, Miletić je zakucao, a Simonović napadao grešku u koracima (65:52).

30′ – PREDNOST ZA CRVENO-BELE

Simonović pogađa trojku, Marinović reaguje sa klupe (59:45). Todorović promašuje za tri, Kuridža još jednom sjajno reaguje pod košem za nove poene (61:45). Todorović konačno prekida loš niz svog tima (61:47). Dobrić je promašio trojku, igrači Borca nisu obraćali pažnju na sat, pa nisu na vreme uputili šut ka košu (61:47).

28′ – GREŠKE I POENI

Dobrić odgovara trojkom, Tornton poentira sa poludistance (54:44). Sjajan prodor i poeni Lzaića, posle čega u dva napada Smit i Tornton prave dve uzastopne greške (56:44).

26′ – BORAC SE NE PREDAJE

Borac spusta razliku na jednocifren minus (49:40). Radonjić je reagovao tajm-autom. Sjajan potez Kuridže za nove poene, ali posle toga dolazi do nesporazuma sa Uskokovićem što Džouns koristi za lake poene (51:42).

24′ – TROJKA LOJDA

Džouns je polovičan sa penala, Lojd pogađa za tri, a Nerandžić posle faula daje oba penala (46:36).

Promo/ABA/KK Crvena zvezda

22′ – ZVEZDA PONOVO NA DVOCIFRENOM PLUSU

Trojka Lazića, pa poeni Uskokovića posle prodora i nova dvocifrena prednost za domaći tim na startu drugog poluvremena (43:33).

20′ – PREDNOST ZA CRVENO-BELE

Promašuju i jedni i drugi. Lojd pravi faul u napadu, laktom u glavu udara Čarapića i poklanja napad gostima. Neranžić nije za 24 sekunde uspeo da uputi dobar šut. Davidovac greši prilikom dodavanja. Lojd prekida “prazan hod” trojkom (38:32). Džouns ne uspeva da uzvrati, ali se borbeni Miletić odlično snalazi u skoku i posle faula Kuzmića dobija dva penala. Promašio je prvo, dao je drugo, Lazić je izblokiran na drugoj strani (38:33).

18′ – TROJKE DRŽE BORAC

Uskoković se muči da pronađe šuterski ritam. Todorović postiže oba slobodna bacanja, Nerandžić daje trojku, pa Radonjić mora opet da reaguje sa klupe (32:29). Lojd ubrzava napad, Lazić pogađa pod faulom i realizuje dodatno bacanje. Čarapić na to odgovara trojkom, šestom za goste na meču (35:32).

16′ – ODGOVOR ZVEZDE

Dobrić je, uz malo sreće, uspeo da uhvati dodavanje Uskokovića, pa je iznudio faul. Pogodio je oba penala. Borbenost Lojda u odbrani, Novaković gubi loptu. Lojd pogađa sa penala, Smit greši, a Kuzmić uz zvuk sirene uspeva da poentira (32:24).

14′ – RADONJIĆ REAGUJE

Todorović daje novu trojku, serija Borca od 8:0, Radonjić reaguje tajm-autom (26:24).

13′ – UZVRAĆA BORAC

Todorović vraća trojku, Zvezda ne uspeva da iskoristi nekolko napada. Poeni Torntona posle izgubljene lopte Simonovića (26:21).

11′ – DAVIDOVAC ZA “+10”

Radanov je dobrim potezom izbacio čuvara, ali je Smit to pratio i blokirao ga. U novom napadu je Davidovac šutirao za tri i pogodio za prvu dvocifrenu prednost domaina (26:16).

10′ – ZVEZDA VODI

Strpljiva igra Davidovca, pronalazi Kuridžu za lake poene. Marinović traži presing po celom terenu, malo je nedostajalo da to da rezultat, ali je Kuridža uspeo da izvuče situaciju, pa da ostavi Davidovcu za lake poene (21:14). Čarapić koristi izgubljenu loptu Davidovca za lake poene (21:16). Radanov je iskoristio prosotr koji mu je ostavljen za koš (23:16).

8′ – REAKCIJA POSLE TAJM-AUTA

Posle trojke Simonovića je Marinović reagovao tajm-autom (14:7). Njegovi izabranici su odmah pokazali reakciju mini-serijom od 4:0. Dobrić je to prekinuo trojkom (17:11). Radanov traži faul, sudije pokazuju da se lopta od njega odbila u aut, Todorović pogađa za tri na isteku napada (17:14).

6′ – KUZMIĆ BLOKIRAN

Lazić krade loptu, pokreće kontru Zvezde, ali je Nerandžić sjajnom reakcijom na obruču udario “rampu” Kuzmiću i sprečio zakucavanje. Centar Zvezde se bunio, tražio faul, sudije nisu reagovale.

4′ – LOJDOVA SERIJA

Lojd daje trojku, Čarapić uzvraća, da bi Džordan potom poentirao posle prodora (11:7).

3′ – BOLJI POČETAK ZVEZDE

Zvezda je znatno bolje započela meč. Simonović i Uskokvić su poentirali, Borac je u seriji promašaja. Prekida to Miletić zakucavanjem u kontri (6:4).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč je počeo poenima Miletića pod faulom Lojda. Nije pogodio dodatno bacanje. Kuzmić ispravlja promašaj Simonovića (2:2).

18:00 – PETORKE

Ovo su postave za večerašnji duel.

ZVEZDA: Uskoković, Lazić, Lojd, Simonović, Kuzmić

BORAC: Džouns, Novaković, Čarapić, Nerandžić, Miletić

17:50′ – POČETAK SE BLIŽI

Za 15 minuta u Beogradu počinje meč u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike