Radonjić: Očekivano teško, nismo ih potcenili

08.03.2021

22:24 >> 22:28

0

Autor: N. St.

Trener Zvezde analizirao meč u Splitu

Radonjić: Očekivano teško, nismo ih potcenili
Copyright MN Press

Morala je Crvena zvezda dobro da se namuči da bi stigla do nove regionalne pobede. Uspeli su da savladaju Split na gostovanju (60:71).

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je analizirao dešavanja sa utakmice.

Očekivano težak meč za nas posle jednog perioda koji je bio takav kakave je bio, sa puno dešavanja i opterećujućih stvari, rasporedom koji nije bio lak. Imali smo dupli evroligaški program u prethodne dve nedelje i u tim situacijama nije uvek lako igrati – počeo je Radonjić.

Nastavio je u istom ritmu.

– U prvom poluvremenu nismo igrali onako kako smo hteli u fazi napada. Bilo je grešaka i u odbrani, problema sa skokom, ali smo mogli kroz bolji napad da steknemo veću prednost. Dosta smo promašivali, veliki broj dobrih šuteva nije završio u košu. U nastavku smo bili dobri u defanzivi, popravili smo skok, igrali sa dobrom energijom u odbrani, naterali protivnika na 21 izgubljenu loptu i uz nešto bolji napad smo to valorizovali i slavili.

Pohvalio je protivnika.

– Split će nastaviti da ide napred i deluje mi da ima priliku za to. Izgleda da napreduju korak po korai i idu ka tome da u nekom narednom periodu bude još konkurentniji.

Na pitanje hrvatskih novinara da li je potcenio rivala kaže:

Ne, ni slučajno. Mi smo već više od mesec dana, ne znam koliko je vama to poznato, u problemima sa koronom, rasporedom, skraćenom rotacijom. Imali smo teške protivnike u Evroligu, na sve to moramo da pronalazimo rešenja da igrače vraćamo u ritam, a da ove što su više potrošeni malo sačuvamo. To nije jednostavno u ovom rasporedu. Nešto što zasigurno i dalje može da bude problem za nas. Iz tog razloga je pobeda važna i nismo ih potcenili, oni to ne zaslužuju – jasan je Radonjić.

Njegov kolega sa klupe Mile Karakaš nije bio u potpunosti zadovoljan.

Rekao bih da su se nudili tokom celog meča i da smo sami krivi što to nismo iskoristili. Promašivali smo previše zicera, otvorenih situacija i šuteva koji morate da pogodite da bi pobedili ovakvog protivnika. Na kraju, zaslužena pobeda Zvezde. Od prvog trenutka je bilo jasno kakva su ekipa i kakav je trener Radonjić. Njegovi timovi su uvek igrali agresivnu košarku i o tome smo dosta pričali pre utakmice, ali je to jedno, a teren drugo. Atletski su moćni igrači, na početku nam je teško bilo da se nosimo sa pritiskom i zato je dobro igrati ovu ligu. Samo se ovako može napredovati i navići – zaključio je Karakaš.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike