KRAJ: Zvezda je pronašla put do trijumfa u Hrvatskoj

08.03.2021

19:35 >> 22:01

0

Autor: N. St.

Crveno-beli slavili u Splitu

KRAJ: Zvezda je pronašla put do trijumfa u Hrvatskoj
Copyright Promo/ABA liga/Split

Pauza u regionalnoj ligi je završena za Crvenu zvezdu. Ekipa Dejana Radonjića je posle evroligaških imala obaveze u ABA ligi.

Gostovali su u Hrvatskoj i odigrali veoma težak meč sa Splitom. Na kraju su uspeli da pronađu put do pobede i da nastave dobar niz u ovom takmičenju – 60:71 (17:18, 15:15, 17:21, 11:17).

Najzaslužniji za pobedu bio je Kori Volden  sa 24 poena što mu je i rekord karijere, dok je Džordan Lojd odigrao meč za zaborav (4, 5 izg.l, 3 uk.l, 2sk). Na drugoj strani su se istakli Marko Luković i Mateo Kedžo sa po 12 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

40′ – KRAJ

Davidovac je polovičan. Ukić pokušava da nabaci “alej-ap” za Babića što je velika greška. Voldena nije ot kaznio (60:67). Sve je rešeno kada je Perasović faulirao Lojda koji je sa dva pogođena penala stavio tačku (60:69). Zvezda je pobedila – 60:71.

38′ – LOJD U KONTRA RITMU

Davidovac promašuje za tri, Babić pravi faul prilikom vođenja lopte. Luković faulira Dobrića i šalje ga na liniju penala. Pogodio je jedno od dva (60:66). Luković i Lojd nastavljaju da promašuju.

36′ – TRI BACANJA ZA UKIĆA

Volden na sve to odgovara trojkom ,pa pravi faul, sudije gledaju snimak, arbitar Javor pokazuje da je faul pri šutu za tri, a Ukić daje sva tri penala (60:65).

35′ – GLUPOST I ISKLJUČENJE LAZIĆA

Volden pogađa oba penala, Ukić pogađa za tri (57:62) i dok je lopta ulazila u koš, došlo je do povlačenja između Lazića i Lukovića, kapiten Zvezde je po licu udario sunarodnika iz Splita, pao je na zemlju, sudije su pokazale da je nesportska lična. Posle gledanja snimka je doneta odluka da je u pitanju isključujuća lična. Protestovali su sa klupe Zvezde, bez uspeha. Luković je promašio oba slobodna bacanja, Ukić je potom promašio posle prodora, a Luković nije uspeo to da ispravi (57:62).

34′ – ZVEZDA POKUŠAVA DA SE ODLEPI

Noko preko ofanzivnog skoka donosi Zvezdi maksimalnih “+8” (51:59). Marčinković na to odgovara trojkom, a Noko je potom polovičan sa penala (54:60).

32′ – NEVEROVATNA TROJKA VOLDENA

Polaganje Davidovca, pa trojka Voldena iz velike udaljenosti (51:57).

30′ – PRVI POENI LOJDA

Prve poene na utakmici je Lojd dao na nešto više od minut i po pre kraja treće četvrtine (46:52). Davidovac je ukrao loptu, ali je Kuridža napravio faul u napadu. Čampara to kažnjava trojkom u poslednjoj sekundi (49:52). Kuridža ne uspeva da ispravi svoj promašaj, Volden ne pogađa za tri, ali lopta ostaje u posedu Zvezde. Marčinković fualom sprečava prodor Voldena koji potom daje oba penala. Luković je pokušao sa svoje polovine, nije pogodio (49:54).

28′ – DVE TROJKE ZVEZDE

Noko pravi novi faul. Luković je polovičan sa penala (44:44). Dobrić pogađa za tri, da bi posle ukradene lopte Volden pogodio trojku i ponovo doneo šest poena prednosti svom timu i tera Karakaša na tajm-aut (44:50). Davidovac pravi faul, Luković je siguran sa penala (46:50).

26′ – KURIDŽA U CENTRU PAŽNJE

Muče se i jedni i drugi da nađu put do koša. Kuridža je uspeo da položi loptu u koš, da bi posle borbe za skok Noko dobio faul, ali je promašio oba slobodna bacanja. Fantastična blokada Kuridže na Mariću, posle čega pravi grešku i ne uspeva da uhvati loptu na dodavanje Voldena (43:44).

24′ – KEDŽO U SERIJI

Kedžo nastavlja da pravi probleme srpskom timu. Simonović potom pogađa za tri, pa promašuje za tri, Kedžo je nezaustavljiv (43:42).

22′ – LUKOVIĆ SIGURAN, DOBRIĆ ZAKUCAVA

Dobrić počinje drugo poluvreme poenima. Kedžo poentira sa penala, pa daje novi koš posle promašaja Dobrića (36:35) i sve to sa četiri lične greške. Lazić poentira, pa Simonović pravi faul na Lukoviću prilikom šuta za tri. Marko daje sva tri penala, a Dobrić zakucava (39:39).

20′ – MINIMALNA PREDNOST ZVEZD

Kuridža pronalazi put do koša. Dobrić se postavlja pod košem i uspeva da iznudi faul Perasovića. Volden iz odbojke pokušava da prosledi loptu do Simonovića, ona pada u ruke trenera Radonjića koji se iznervirao zbog toga. Perasović pravi treću ličnu. Lojd ne pogađa za tri, Luković gubi loptu, pa je gubi i Lojd u pokušaju da istrči kontru. Simonović faulom sprečava prodor Ukića. Volden pokušava da izblokira Lukovića, kasni, poeni su priznati, Marko je tražio faul, sudije se nisu oglasile. Radonjić je reagovao tajm-autom za poslednji napad. Volden je izblokiran na poslednjem šutu. Zvezda ima minimalnu prednost (32:33).

18′ – NOVA TROJKA ČAMPARE

Đoković poentira sa poludsitance, usledilo je polaganje Dobrića. Čampara pogađa trojku (30:31).

16′ – VOLDEN PRVI DVOCIFREN

Čampara šutira za tri sa šutom unazad, promašuje, Volden pravi grešku u vođenju lopte. Čampara potom ostaje sam i pogađa za tri, Radonjić traži tajm-aut (23:26). Lojd je pokušao da spusti loptu u reket ka Kuridži,  Marko je pao, arbitri se nisu oglasili. Dobrić faulira Đokovića. Odlično utrčavanje Lukovića za lake poene. Volden na to odgovara trojkom i postaje prvi dvocifreni igrač (25:29).

14′ – TAJM-AUT DOMAĆINA

Davidovac ispralvja sopstveni promašaj i vraća loptu u koš. Lojd hvata promašaj domaćina, Kuzmić i Volden igraju dupli pas, laki poeni za Korija na obruču i tajm-aut za Split (20:24). Promašaj Lukovića, Čampara faulira Lojda. Davidovac pogađa sa poludistance (20:26).

12′ – UKIĆ ANULIRA KOŠ KUZMIĆA

Kuzmić se odlično snalazi u reketu i poentira (17:20). Lojd kreće na prodor, gubi loptu. Hol pravi drugu ličnu. Ukić pogađa za tri (20:20).

10′ – LAZIĆ BRŽI OD SIRENE

Ređaju se promašaji na obe strane terena. Marić posle ofanzivnog skoka vraća loptu u koš, a Lazić pogađa trojku uz zvuk sirene (17:18).

8′ – BLOKADA DAVIDOVCA

Marko Luković je raspoložen, Dobrić je siguran sa penala (15:15). Davidovac igra savršenu odbranu i udara “rampu” Lukoviću.

6′ – KOŠ ZA KOŠ

Igra se koš za koš, ni jedni ni drugi ne uspevaju da se odbrane (13:13).

4′ – TROJKA VOLDENA

Volden odgovara na poene rivala trojkom (6:8). Perasović donosi novo izjednačenje (8:8).

3′ – KEDŽO U SERIJI

Simonović krade loptu i pogađa u kontri. Simonović ne pogađa, Kedžo poentira na drugoj strani (4:5). Lojd promašuje, Kedžo pogađa (6:5).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica je počela poenima Ukića (2:0). Lazić odgovara trojkom (2:3).

20:58′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda kreće meč u petorci: Volden, Lazić, Lojd, Simonović, Kuridža.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike