Volden izvukao Zvezdu: Isključenje Lazića, veče za zaborav Lojda i pobeda u Splitu (VIDEO)

08.03.2021

21:51 >> 22:04

0

Crveno-beli slavili u Hrvatskoj

Volden izvukao Zvezdu: Isključenje Lazića, veče za zaborav Lojda i pobeda u Splitu (VIDEO)
Copyright Promo/ABA liga/Split/Ivica Cavka

Odlika jakih ekipa je u tome da uspeju da pronađu put do pobede čak i kada im ne ide. Pokazala je to Crvena zvezda na gostovanju u Hrvatskoj. Malo toga im je išlo na ruku, ali su se na kraju snašli i uspeli da slave.

Savladali su Split – 60:71 (17:18, 15:15, 17:21, 11:17).

Svašta je se izdešavalo na parketu, veče za zaborav Lojda (četiri poena), fenomenalna partija i rekord karijere Voldena, isključenje Lazića…

Prvo poluvreme obeležilo je napadačko neraspoloženje na obe strane. Veliki broj promašaja, igre u serijama i bezuspešni pokušaji da se napravi bilo kakva razlika. Podatak da je samo jedan igrač u oba tima bio dvocifren najbolje govori o tome (Volden sa 11 poena).

Priliku da se odlepe su crveno-beli imali na šest minuta pre poluvremena kada je Davidovac pogurao svoj tim do „+6“ (20:26). Čampara i Luković su na sve to imali odgovor, pa je srpski tim na pauzu otišao sa minimalnim vođstvom (32:33). Uz to je i najbolji strelac tima Džordan Lojd bio bez poena (0/2 za dva, 0/5 za tri).

Zvezda, na startu drugog poluvremena, nije mogla da pronađe rešenje za raspoloženog Kedža koji im je uprkos četiri lične greške pravio ogromne probleme u reketu. Uspeli su zatim da se konsoliduju, da malo podignu nivo igre u odbrani i da ne dozvole protivniku da “pobegne”. Dobrić i Volden su sa dve uzastopne trojke uspeli da naprave separaciju između dva tima, a Lojd je prve poene na meču dao u 28. minutu utakmice (49:54).

Napadački ritam Zvezde je pokušavao da održi Volden. Na njegovim krilima su uspeli da dođu do osma poena prednosti (54:62). Tada je Ukić pogodio za tri, a Lazić po licu u borbi za loptu udario Lukovića. Sudije su gledale snimak i donele odluku da isključe kapitena crveno-belih. Luković je promašio oba penala, Ukić nije poentirao, da bi to kaznio Volden trojkom (57:65). Pokušavao je Split da se vrati, ređali su se promašaji, da bi Lojd poenima sa penala stavio tačku na bilo kakav preokret (60:69).

SPLIT: Đoković 2, Perković, Gizdavčić, Perasović 2 (5sk), Kedžo 12, Ukić 11 (6as, 3sk), Marčinković 5, Šairć, Čampara 9, Babić 5, Luković 12 (9sk, 3as, 5 izg.l), Marić 2 (9sk)

ZVEZDA: Hol, Volden 24 (4as), Lojd 4 (5as, 3 uk.l, 2sk, 4 izg.l), Uskoković, Davidovac 7 (9sk), Lazić 8, Rit, Dobrić 12 (9sk), Simonović 5, Kuridža 8 (6sk), Kuzmić 2, Noko 1 (4sk)

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike