Radonjić: Večeras zadovoljni idemo kući

14.04.2021

18:53 >> 18:57

0

Autor: M. R.

Trener Crvene zvezde proanalizirao meč sa Cedevita Olimpijom

Radonjić: Večeras zadovoljni idemo kući
Copyright MN Press

Crvena zvezda je večeras stigla do 20. trijumfa u ABA ligi. Crveno-beli su preživeli još jednu dramatičnu završnicu i ponovo su iz nje izašli kao pobednici. Pre tri dana morali su da im čestitaju igrači Igokee, a večeras košarkaši Cedevite Olimpije. Izabranici Dejana Radonjića su bili bolji rezultatom – 82:81.

Pročitajte još

– Večeras je za nas bilo najvažnije da pobedimo, s obzirom na to da smo bili bez nekih igrača što zbog povreda, što zbog papirologije – pojasnio je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić. – Noko nije imao pravo da igra jer je ovo utakmica iz prvog dela kada on nije bio registrovan. U prvom poluvremenu smo napadački izgledali odlično, bilo je propusta u fazi odbrane, mnogo koševa smo primili. U drugom je to bilo drugačije defanzivno.

Rekao je i da njegov tim nije iskoristio prilike da ranije prelomi meč u svoju korist.

– Cedevita Olimpija je napravila završnicu neizvesnom, ali na kraju smo izašli kao pobednici. I prošli meč i ovaj su bili neizvesni, bilo ih je mnogo ove sezone. Ovog puta je završen u našu korist, tako da večeras idemo kući zadovoljni.

Radonjić je istakao i da je pred ovaj susret više gledao kako da sklopi svoj tim:

– Mi smo se potpuno fokusirali na našu problematiku, jer osim onoga što sam naveo, pod znakom pitanja je bio i Simonović, koji je jutros imao temperaturu. Nismo imali mnogo prostora da se bavimo drugim stvarima, pripremali smo meč onako kako smo planirali. Potpuno poštovanje za Cedevitu Olimpiju, igraju odlično, imaju dobar tim, znamo da su veoma kvalitetni. Bilo je potrebno da budemo dobri… U ovim okolnostima to nije baš jednostavno, ali uspeli smo da izađemo kao pobednici.

Drugi duel istih rivala je na programu već u nedelju u Ljubljani od 17.00 u 24. kolu ABA lige.

– Nije to baš nešto što je za posebnu analizu, da se u regularnom delu igraju dva meča uzastopno, za plej-of to je prirodan proces. Moguće je da ćemo sa njima da igramo i opet. Tako je, kako je, nema šta tu mnogo da se doda. Moramo da se odmorimo i pripremimo za sledeći meč. Nadam se da će reakcija igrača, Simonovića pre svega, biti dobra zbog tih slabosti. Noko nam se vraća, pokušaćemo da odigramo dobro. Znamo da će biti teško, na nama je da damo naš maksimum. Kao što sam rekao, realno je da se borimo za drugo mesto, sad smo veoma blizu toga – zaključio je Dejan Radonjić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike