Mijailović pecnuo Čovića: Koliko si majstore svojih para dao Zvezdi? Samo je jedan uslov da imamo normalne odnose!

07.06.2024

23:53

0

Autor: A. Š.

Predsednik Partizana pored narušenih relacija sa prvim čovekom najvećeg rivala, pričao i o „sukobu“ sa Miškom Ražnatovićem

Mijailović pecnuo Čovića: Koliko si majstore svojih para dao Zvezdi? Samo je jedan uslov da imamo normalne odnose!
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Godinama uzanad odnosi košarkaških klubova Partizan i Crvena zvezda produbljuju dno. Taman kada pomislimo da se niže ne može, dogodi se nešto što samo dodatno pogoršava žestoko narušene relacije dva najveća srpska kluba i njihovih rukovodećih ljudi.

O odnosu sa Nebojšom Čovićem pričao je prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović u podkastu Tel Kast kod Minje Miletić.

- Tog čoveka neću ni da spominjem, pitanje da li je čovek. Neka izvadi predsednik Zvezde, koji svaki dan pokušava da hejtuje sve, koji napada i proziva sve... Koliko si majstore dao svojih para, pokaži ugovore. Da ne pričamo to koliko si sebi dao para za zakup svojih dvorane, koliko si pretočio para u FMP i svoje privatne firme – rekao je Mijailović pa povukao paralelu sa njegovim radom u klubu iz Humske.

- Arena je prava dvorana za veliki klub kao što je Partizan, jer mu je to omogućilo da pravi sopstveni novac, a ne samo da čeka da mu neko da pare od države. Postoje predsednici velikih klubova koji primaju platu, o tome niko neće da priča. Ja sam svake godine dao sponzorstvo mojih firmi u Partizan, a neka izađu ostali predsednici klubova i neka kažu koliko su svog novca dali klubu koji vode.

Istakao je Mijailović ga raduje najavljeni odlazak u penziju Nebojše Čovića.

- Drago mi je što se u Zvezdi promenila situacija, što su videli naš model rada da dovedu privrednike na mesta predsednika klubova, ljude koji su uspešni u svojim biznisima, koji su zaradili novac. Mene raduje njegova penzija koja je najavljena, jer će u sport ući neka krštena osoba, da Partizan, Zvezda i svi klubovi, da košarka dobije drugu dimenziju, sa normalnim ljudima.

Otkrio je predsednik Partizanove porodice i zbog čega njegov odnos sa Čovićem ne može da bude bolji.

- Jedini uslov da imamo normalne odnose jeste da ja pristanem da Partizan uvek bude iza Zvezde, ali to se neće nikada desiti. Razumem šta je njegov uslov, da on bude prvi po svaku cenu, a ja sa Partizanom drugi i da on bude najsrećniji čovek na svetu.

Tema razgovara bila je i prekinuta saradnja sa, po mišljenju mnogih, najuticajnijim košarkaškim menadžerom u Evropi Miško Ražnatovićem.

- Iako je jedan od najboljih menadžera na svetu, iako sam ga ja maksimalno ispoštovao jer mu je Partizan dugovao preko 400.000 evra u trenutku kada sam došao u klub… Partizan je njemu sav novac isplatio i to što je uradio sa Jamom Madarom nije bilo pošteno prema Partizanu – kazao je Mijailović pa u dahu nastavio:

- Da li je neko iz naše organizacije pogrešio, uradio je to nesvesno. To je bila nemarljivost nekih ljudi, koju je on zloupotrebio, a mogao je da se pokaže kao neko ko je dugogodišnji saradnik kluba, koji je njega maksimalno ispoštovao. Ne kažem da će ovaj naš odnos da traje večno, on treba da bude normalan, to je u obostranom interesu, ali moraju da se znaju neka pravila. Mora da postoji neko međusobno poštovanje i moramo da čuvamo jedni drugima ugled – naglasio je Ostoja Mijailović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike