Ostoja Mijailović posle prekida druge utakmice: KLS je privatna liga - zna se i čija!

06.06.2024

13:07

0

Prvi čovek Partizana svestan je da iza svega stoji jedan čovek, a da je Grujin samo marioneta

Ostoja Mijailović posle prekida druge utakmice: KLS je privatna liga - zna se i čija!
Ostoja Mijailović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Finalna serija plej-ofa KLS lige završena je neslavno, jer je druga utakmica između Partizana i Crvene zvezde prekinuta, a šampion je odlučen za zelenim stolom.

Ovo je velika sramota za srpsku košarku, i sigurno ne šaljemo lepu sliku u Evropu, pogotovo čelnicima Evrolige koji pomno prate šta se ovde dešava.

Dan posle toga govorio je i Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, koji je na početku intervju za B92 istakao da su meč u Beogradskoj areni orgnizovali kao i do sada i da su sve uradili kako bi meč protekao u najboljoj atmosferi.

- Mi smo juče organizovali utakmicu, kao i mnogo puta ove sezone i učinili sve što je u našoj moći da utakmica protekne u najboljoj mogućoj atmosferi. KK Partizan ne podržava, naprotiv, mi osuđujemo svaku vrstu vređanja na utakmicama i želimo da se ona iskoreni. Ali neke stvari su očigledne, dvostruki aršini koji sahranjuju našu košarku i potvrđuju da je KLS privatna liga porodice Čović - kazao je Mijailović.

Prvi čovek Partizana osvrnuo se na sve što se desilo na drugoj utakmici u Beogradskoj areni.

- Do tog prekida meča, sa tribina su se čule uvrede na račun porodice Nemanje Nedovića, porodice Miloša Teodosića, čak i sporadične uvrede nekih manjih grupa na račun predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Ni sudija ni delegat, ni jednog trenutka nisu ni opomenuli publiku, sve do trenutka dok nije spomenuta Vesna Čović. Onda su izrečene brzinske opomene i sviran je prekid, mogao bih da kažem čak i namerno da se dodatno isprovocira publika koja je u takvom ponašanju prepoznala veliku nepravdu prema Partizanu - istakao je prvi čovek Partizana i u dahu nastavio:

- Zašto nepravdu? Zbog gnusnih uvreda na račun Željka Obradovića, Zorana Savića, Alekse Avramovića, Alena Smailagića na nacionalnoj osnovi što su čak radili i neki novinari, Kevina Pantera, porodice Danila Anđušića, odnosno Nedovića, Teodosića, predsednika Srbije...Sve to je prošlo bez opomene, a kamoli pražnjenja tribina. Jako čudno zvuči da se u okviru iste lige na prvoj utakmici za verbalni delikt ka Željku i Zoranu, našoj delegaciji, ženama naših igrača ne opomene publika. A da se na sinoćnoj utakmici donosi odluka da se prazni dvorana za isti prekršaj.

Prvi čovek Partizana imao je šta da kaže i na račun predsednika KLS lige Aleksandra Grujina. 

- Nesrećni Grujin nema odgovor kad ga novinari pitaju zašto nije pražnjena dvorana na prvoj utakmici za isti prekršaj. Nema odgovor, naravno da ga nema kad nije čovek nego broj od predsednika Crvene zvezde!"

Ostoja Mijailović je otkrio i šta se dešavalo posle prekida utakmice.

- Posle prekida smo obavili konsultacije, razgovarao sam i sa trenerom Obradovićem i sa predstavnicima kluba i dogovor je bio da naš predstavnik predloži nastavak meča za 24 sata. Glavni sudija se saglasio sa tim predlogom i informisao nas da će tako i biti. Naš trener je prišao svlačionici Zvezde da se pozdravi, tu su neki igrači već bili presvučeni, a nakon kratkog timskog sastanka je u skladu sa svim prethodnim, rečeno i našim igračima da mogu da idu kući".

Prvi čovek Partizana je svestan čija je to bila režija da se igrači Zvezde vrate na parket.

- Šta su u međuvremenu izrežirali delegat i sudije i uz čije instrukcije, to je svakome jasno! Izlazak na teren u trenutku kada je više od pola našeg tima uveliko napustilo halu. Ovakvu su im titulu dodelili, neka im služi na ono gde bi trebalo da im bude čast i neka je stave kao trofej odmah pored protivpožarnog aparata iz Kragujevca! Mi takve stvari jednostavno ne prihvatamo - zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike