Čović podvukao crtu, jedan potez je okrenuo sezonu: Janis izgubio dva derbija pa rekao da osvajamo sve!

06.06.2024

22:58

0

Predsednik Crvene zvezde u opširnom izlaganju sumirao tek završenu sezonu

Čović podvukao crtu, jedan potez je okrenuo sezonu: Janis izgubio dva derbija pa rekao da osvajamo sve!
Nebojša Čović - Copyright MN Press

Četvrta tripla kruna od 2011, deveta titula u Superligi u nizu, sedma ABA titula. Mnogi će probati da omalovaže sve što smo uradili u priličnoj teškoj sezoni, ali mi se već okrećemo sledećoj sezoni i novim ciljevima, rekao je večeras predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

- Za sledeću sezonu želimo iskorak, plasman u Top 8 Evrolige, uz naravno ostale iste ciljeve. Posebno je važan bio dolazak trenera Janisa Sferopulosa, sve što je uradio bilo je dobro, uprkos tome što je krenuo sa dva poraza u derbijima. On je odmah rekao da ćemo osvojiti sve trofeje, a što se tiče Evrolige moramo uzeti u obzir i povrede koje su nas pratile. Da li smo mogli bolje? Jesmo, ali svejedno je jesi li 16. ili 11, kad nisi u planiranih 10 - istakao je Čović na konferenciji za medije u hali "Aleksandar Nikolić" posle dodele trofeja Superlige.

Čović je prokomentarisao i dešavanja na drugom prekinutom meču finala i ocenio da je sve "iskonstruisano", uprkos tome što je bilo 12 razlike.

- U prvom poluvremenu smo brzo stigli 15 razlike, brzo smo se vratili, verujem 95 odsto da bismo ih opet dobili jer znam šta je Janis spremio, ali to bi im verovatno bilo previše. Gledao sam utakmicu na televiziji, imao sam nekih problema sa pritiskom i imao šta da vidim. Vređanje  dece, supruga, Nedovićeve, Teodosićeve, moje, zatim predsednika i više od 400 predmeta na teren. Sve što je usledilo posle je spinovanje da bi se opravdao uloženi novac. I sve te priče o "avangardi", a mi smo kao sekcija SNS, a nemamo nijednog člana Upravnog odbora.

Čović je rekao da izuzetno ceni Željka Obradovića i da veruje da bi Zvezda sa njim osvojila bar jednu Evrlligu.

- Ali, sad imamo Janisa, istorijskih 8:0, videćemo hoće li neko da ga stigne. I ponavljam, ovo od sinoć je rezultat svega što je Partizan radio neigranjem Sulerlige - istakao je Čović.

On je istakao da oba srpska tima zaslužuju mesto u Evroligi i da će ta pozivnica zbog problema u ABA ligi koštati milion evra. Takođe, najavio je da bi trebalo razvijati Srpsku ligu i druge košarkaške centre, jer je to u interesu srpske košarke.

- Nigde ne idem, od prošle godine sam u penziji, obećao sam Partizanu da će biti šampioni kad se penzionišem, ali sam odustao zbog satanističkih predstava prošle sezone. Želim zdrave odnose sa Partizanom, ali za to je potrebno da obe strane bude zdrave, ne zaboravite da sam osam godina proveo u tom klubu.

Čović je istakao da su nekadašnji glavni ljudi države poput Borisa Tadića hteli da unište Zvezdu, ne samo u košarci, već i u fudbalu.

- Zato sam tu pomogao sa FMP-om, ne pitajte kako je bilo. I zato smo zahvalni na podršci državi sada na čelu sa predsednikom Vučićem koji razume i daje, ne samo Zvezdi. Nekada je bilo zabranjeno dati pare Zvezdi, da dobiju dinar od bilo koga - poručio je Čović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike