Partizan i Zvezda za jadranski tron! Valjak za 10 minuta samleo Budućnost! (VIDEO)

10.05.2024

21:08

0

Autor: A. Š.

Crno-beli i Podgoričani u Areni igrali majstoricu polufinala plej-ofa regionalnog takmičenja

Partizan i Zvezda za jadranski tron! Valjak za 10 minuta samleo Budućnost! (VIDEO)
Copyright MN Press

U finalu AdmiralBet ABA lige imaćemo prošlosezonsku reprizu, pošto će se za jadranski tron boriti Partizan i Crvena zvezda. U meču u kojem nije bilo popravnog, u majstorici polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige, crno-beli su u Areni savladali Budućnost 100:86.

Trideset minuta su Grobari u Areni i kraj malih ekrana grickali nokte strepeći za konačan epilog meča, da bi u završnom kvartalu crno-beli prosto pregazili Budućnost, čiji košarkaši kao da su ostali bez daha u najvažnijem momentu meča.

Čekali su navijači Partizana "ludilo" Alekse Avramovića cele sezone. Žestoko se mučio reprezentativni bek da pronađe "ubilački mod" iz prošle sezone i sa Mundobasketa u Manili, a deluje da ga je pronašao u, za crno-bele, najvažnijem trenutku sezone. Sa 10 poena za manje od četiri minuta igre u završnom kvartalu, Avramović je u potpunosti zapalio dobro popunjene tribine Arene, usmerivši Valjak ka dvocifrenom plusu iz kojeg gostima nije bilo povratka. 

Iako rezultatski možda ne u tom momentu, prelomni trenutak meča odigrao se početkom drugog poluvremena, kada je dotad ubedljivo najraspoloženiji igrač Budućnosti Jogi Ferel morao van parketa zbog nesportske i tehničke greške. Na talasu njegove energije gosti su dotad žestoko mučili crno-bele i neretko bili u vođstvu, a kada su kola krenula nizbrdo za nih više nije imao ko da povuče ručnu i vrati ekipu na pravi put.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Avramović sa 20 poena, po 19 su dali Džejms Naneli i Panter, 12 Džejlin Smit, a 10 Frenk Kaminski. Kod Budućnosti je briljirao Ferel koji je do isključenja dao 18 poena, Joan Makundu je dao 15, Kenan Kamenjaš 14, a Mekinli Rajt 10.
 

BLOG UŽIVO

KRAJ! Partizan je u finalu AdmiralBet ABA lige. Crno-beli su savladali Budućnost 100:86.

38. MINUT - Rešeno je sve u Areni što se tiče konačnog ishoda meča, čeka se krajni rezultat. U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom Partizana 96:80.

36. MINUT - Posle poena Kamenjaša, Smit ubacuje svoju četvrtu trojku večeras - 91:75, 35. minut. Nova trojka crno-belih, Budućnost je potpuno razbijena za pet minuta četvrte četvrtine - 94:75. Posle 36 minuta igre u Areni Partizan vodi 94:76 posle polovičnog učinka Kamenjaša sa penala.

34. MINUT - Seriju Partizana 9:0 prekida Kamenjaš, dvocifrenu prednost Valjku čuva Naneli. Posle dva od tri ubačena bacanja Avramovića Partizan ide na novi najveći plus večeras - 86:73. Posle promašene trojke Megija, Kaminski pogađa dva penala i povećava plus crno-belih na isteku 34. minuta - 88:73.

32. MINUT - Četvrta deonica otvorena je sa pet vezanih poena Avramovića, posle čije trojke crno-beli odlaze na plus sedam - 78:71. Podigao je Partizan zid ispred svog koša na startu četvrte deonice, posle poena Nanelija i Avramovića crno-beli na isteku 32. minuta stižu do dvocifrene prednosti - 82:71.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Bitnu trojku za Partizan ubacuje Ponjitka, a potom Avramović seče dodavanje gostiju i dolazi do poena u kontri - 73:68, 29. minut. Avramović sada lupa rampu pod košem Partizana, ali Naneli na drugoj strani promašuje trojku. Kažnjava to sa 2+1 Rajt - 73:71. Na kraju treće deonice Partizan vodi 73:71.

28. MINUT - Avramović pogađa dva penala, na drugoj strani dva od tri slobodna bacanja ubavio je Frimen - 66:65. U završna dva minuta treće deonice ulazi se s nerešenim rezultatom posle poena Nanelija i trojke Megija - 68:68.

26. MINUT - Makundu pravi faul u napadu, potom Panter ubacuje još dva penala, a Arena je eksplodirala posle trojke Partizanovog kapitena - 64:60, 25. minut. Seriju Partizana 11:0 gosti prekidaju polovičnim učinkom Kamenjaša sa linije penala i lakim poenima Tanaskovića - 64:63, 26. minut.

24. MINUT - Posle promašene trojke Smailagića, na drugoj strani poentira Makundu - 60:53. Smailagić se iskupio poenima na obruču, a posle rampe Pantera, kapiten Partizana je potom fauliran prilikom šuta za tri poena. Između njegovog prvog i drugog penala Ferel je zaradio tehničku grešku (četvrta lična greška), pa je američki bek ubacio četiri bacanja i vratio Partizan sa minsu jedan u 24. minutu - 60:59. Van terena je morao i sportski direktor Partizana Zoran Savić, a isključen je Ferel.

22. MINUT - Posle nekoliko minuta sudijska trojka se pojavila na parketu Arene, pa je meč nastavljen poenima Ferela - 56:48. Partizan odgovara serijom 5:0 i posle trojke Smita prilazi na minus tri - 56:53. Džons prekida nalet Valjka. 

Kasni početak drugog poluvremena, igrači su na terenu ali sudija nema.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Popović poentira za izjednačenje - 45:45. Iz gotovo izgubljene lopte gosti dolaze do tri poena preko Makundua u 19. minutu - 48:45. Iz tajm auta Obradovića Smailagić je zakucao u prvi obruč, posle čega lopta odlazi u aut. Polovičan sa linije penala na drugoj strani je Makundu - 49:45. Budućnost je na dosad najvećih plus sedam posle trojke Makundua - 52:45. Trojku vraća Panter, a gosti idu na veliki odmor s vođstvom 54:48 posle poena Rajta uz zvuk sirene. 

18. MINUT - Ušli su gosti u seriju izgubljenih lopti, što crno-beli nisu do kraja kaznili s obzirom da je Kaboklo promašio dva bacanja pri vođstvu Partizana 42:39. Odmah Budućnost to koristi i mini serijom 4:0 vraća prednost na svoju stranu u 18. minutu - 43:42. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Partizana 45:43 posle trojke Smita.

16. MINUT - Pošto je Kamenjaš postigao još dva poena, Panter je na drugoj strani fauliran prilikom šuta za tri poena. Kapiten Partizana je pogodio sva tri bacanja za izjednačenje na polovini druge deonice - 36:36. Odlično su crno-beli udvojili Kamenjaša u reketu i uzeli mu loptu, posle čega u kontri poentira Naneli. Rajt ubacuje trojku, ne da prednost gostiju - 39:38. Raspucali su se na obe strane terena, Smailagić vraća trojku za novi plus crno-belih - 40:39.

14. MINUT - Ferel prekida mini seriju Partizana sa 2+1 na ulasku u 13. minut meča - 28:28. Avramović je faulirao Ferela prilikom šuta Ferela van linije 6.75, a potom je Amerikanac imao produženu kretnju zbog čega mu je dosuđena nesportska lična greška. Ferel je ubacio dva od tri penal, Aleksa je bio polovično precizan, Budućnost u 13. minutu vodi 30:29. Makundu zakucava u polukontri, Obradović traži minut odmora. Posle 14. minuta košarke u Areni Budućnost vodi 34:33 posle poena Kaminskog. Prethodno su poentirali Ledej i Kamenjaš (ubacio dva bacanja).

12. MINUT - Obe ekipe su promašile uvodne napade u drugoj deonici, a prve poene u nastavku meča ubacio je Megi van linije 6.75, uz faul Smailagića. Pogodio je košarkaš Budućnosti dodatno bacanje, gosti ponovo vode 25:23, 11. minut. Posle ofanzivnog skoka Smita, Avramović ubacuje trojku za novi preokret Partizana, koji posle poena Nanelija sa poludistance vodi 28:25.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Poenima Ledeja Partizan u 9. minutu prilazi na koš zaostatka - 19:17. Posle dva poena Slavkovića tri penala je ubacio Naneli, a trojkom Smita stavljena je tačka na prvu deonicu. Posle 10 minuta igre Partizan vodi protiv Budućnosti 23:21.

8. MINUT - Između dve trojke Ferela, poene za Partizan postiže Kaminski, a Budućnost ide na najveći plus večeras posle lakih poena Kamenjaša - 19:13. U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom gostiju 19:15 pošto je dva penala ubacio Naneli.

6. MINUT - Prokockala je Budućnost dva napada na plus tri, što je delimično kaznio, polovičnim učinkom sa linije penala, Doužer - 9:7. Posle poena Ferela, Kaminski postiže svoj prvi koš na meču i drži Partizan na posedu zaostatka posle šest minuta igre - 11:9.

4. MINUT - Malo egzibicija Doužera i zakucavanje Kaminskog, posle čega slede novi poeni Džonsa - 6:4, 3. minut. Na lake poene Pantera, prvom trojkom na meču odgovara Ferel. Budućnost na isteku 4. minuta igre vodi 9:6.

2. MINUT - Meč je otvoren promašajem Nanelija i zakucavanjem Džonsa. Prve poene na meču za Partizan ubacuje Panter sa poludistance 2:2. Džons odgovara na isti način na drugoj strani.

- Malu ljagu na ovu polufinalnu seriju bacila je vest o upadu u sudijsku svlačionicu predsednika Budućnosti Dragana Bokana. Opširnije o tome pročitajte u posebnoj vesti.

- Regionalna košarka danas je saznala tužnu vest, s obzirom da je u 47. godini preminuo nekadašnji košarkaš Cibone.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike