Partizan ili Budućnost, ko će na megdan Zvezdi? Sve što treba da znate o majstorici polufinala AdmiralBet ABA lige

10.05.2024

07:05

0

Autor: 24sedam

I jedan i drugi tim su za sada sačuvali prednost domaćeg terena

Partizan ili Budućnost, ko će na megdan Zvezdi? Sve što treba da znate o majstorici polufinala AdmiralBet ABA lige
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana i Budućnosti odigraće večeras poslednju i odlučujuću utakmicu polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Igraće se u "Beogradskoj areni", meč će početi u 19 časova, a trenutni rezultat je 1:1. Tako da ćemo i saznati ko će na megdan Crvenoj zvezdi koja je eliminisala Megu.

U prvoj utakmici odigranoj u Beogradu bilo je 78:67 za ekipu Željka Obradovića, koja i brani trofej u regionalnom takmičenju. Onda je usledio revanš u Podgorici, u kojem su Podgoričani odbranili domaći teren. Posle veoma neizvesne završnice, tim Andreja Žakelja je slavio sa 74:73.

Pre pomenutih mečeva, crno-beli su upisali pet uzastopnih pobeda, pa se može reći da je u poslednje vreme uspeh na strani beogradskog tima.

Kada je reč o ukupnom skoru u regionalnom takmičenju, Partizan je uspešniji sa 29:15, a u Beogradu ima učinak 18:4.

U prvoj utakmici serije najefikasniji je bio Zek Ledej sa 15 poena, dok je Frenk Kaminski dodao 13. Za Budućnost je tada Joan Makundu postigao 14 poena, a jedan manje Jogi Ferel.

U drugom meču navjviše poena za crno-bele je postigao Kevin Panter - 17, dok je vodeći strelac Podgoričana bio Ferel sa 13.

Reči trenera, Obradovića i Žakelja

Uoči večrašnjeg duela koji ćete moći da pratite na našem portalu u tekstualnom prenosu kao i na Premiumu 1 TV Arena sport očekivanja su izneli treneri.

MN Press
 

- Igramo majstoricu i imamo veliku želju da imamo naše navijače koji će doći da podrže ekipu i da se sve protekne u fer i sportskoj borbi. Moramo još jednom da damo primer svima. Mi smo Partizan u svakom smislu, koncentrisani svi na ono što se dešava na parketu. Ponavljam, dolaze nam naši sportski prijatelji i želimo da sve protekne u fer i sportskom duhu - rekao je Obradović, a "napad" na crno-bele najavio je njegov kolega Žakelj.

- Čeka nas zanimljiva utakmica. Čvršća, pogotovo od strane Partizana. Igramo pred punom "Arenom". Jedva čekamo utakmicu, uradićemo sve što je do nas da iznenadimo Partizan. Najbitnije je da imamo pravi pristup, energiju, da smo čvrsti i agresivni. Samo tako možemo da računamo na finale - kazao je strateg podgoričkog tima.

AdmiralBet ABA liga/SC Derby/Filip Roganović
 

Poznata je i sudijska trojka i činiće je Saša Pukl, Damir Javor i Tomislav Hordov.

Crno-beli su takođe objavili informacije o prodaji ulaznica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike