Boriša počeo da trenira! Čovek čiji je život visio o koncu saopštio najlepše moguće vesti!

06.05.2024

22:35

0

Autor: 24sedam

Opisao je i kako izgleda njegov radni dan

Boriša počeo da trenira! Čovek čiji je život visio o koncu saopštio najlepše moguće vesti!
Boriša Simanić - Copyright MN Press

Znalo se da se zdravstveno stanje Boriše Simanića poboljšava, ali sada su stigle one najbolje moguće vesti. Srpski košarkaš, član Saragose kome je odstranjen bubreg tokom Mundobasketa prošle godine počeo je da trenira.

- Sada, trenutno, sam stvarno odlično, počeo sam i da treniram. Nekih više od mesec dana već radimo i zasad se osećam fenomenalno. U početku smo radili samo u teretani, da mišiće vratimo u funkciju, jer su bili zamrli skroz, ništa nisam smeo da radim sedam-osam meseci, zbog tih nalaza i svega, da se to očisti i onda sam krenuo da radim.

U početku je to bila teretana, a onda smo iz nedelje u nedelju podizali intenzitet i pre nekih sedam do deset dana sam počeo i da šutiram - rekao je u podkastu Alesto Simanić i objasnio kako izgledaju njegovi treninzi.

Odmah je i otkrio kako izgledaju treninzi.

- Treniram sa Stefanom, on je bio sa nama u reprezentaciji, pomoćni kondicioni trener, on je posvećen stvarno, radi odlično. Uzme se pulsimetar, stavimo ga i onda gledamo tokom celog treninga kako se kreće puls. Ne smemo ni da preterujemo u početku, jer sam na traci odradio neka trčanja, brzu šetnju, digli smo puls na 150, 160 to je bilo sve u redu, tako im je pokazalo i rekliu su to je to, ideš do ovoga i na treningu, ništa preko toga. Sve ide preko doktora Gage Radovanovića - dodao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i još jednom naglasio da mu je doktor Radovanović spasio život.

- Nikome nije ni rekao kakva je realna situacija, samo je par ljudi znalo u Savezu da mi je život bio ugrožen. Ja sam mu zahvalan i rekao sam mu to spasio mi je život u više navrata tamo. Prve noći je bio uz mene, oni su hteli da posle snimka sačekamo jutro, međutim, pošto je bubreg pukao bilo je veliko krvarenje i da se sačekalo ja ne bih ni dočekao jutro. Tek posle drugog snimanja videli su da sam izgubio dve litre krvi i da je operacija odmah morala da se radi. Da nije bilo Gage da ubrza bilo bi lezi ti gore i to je to.

Takođe je objasnio i kako mu izgleda jedan dan.

- Oko 9, 10, ustajem, na treningu sam oko jedan. Radim merenje pulsa, kako se osećam ima neka aplikacija, onda to posle šaljem treningu, da on sve isplanira i posle treninga sam slobodan. Društvo, prijatelji, to je to... Trenutno, osećam se fenomenalno, imam osećaj da mogu da odradim trening, ali ne želim da odradim ceo trening, nešto se dogodi i nema više ništa. Mislim da će za mesec dana sve da se vrati.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike