Grobari će još više mrzeti Real! Partizan posle senzacije Baskonije u Madridu ima samo jednu mogućnost za plej-in!

05.04.2024

22:28

0

Autor: A. Š.

Crno-belima se šanse za nastavak sezone u elitnom takmičenju po završetku liga dela svele na teoriju

Grobari će još više mrzeti Real! Partizan posle senzacije Baskonije u Madridu ima samo jednu mogućnost za plej-in!
Geršon Jabusele - Copyright MN Press

Uzeli su Grobari madridski Real „na zub“ posle prošlosezonskog četvrtfinala plej-ofa Evrolige, a od večeras će animozitet Partizanovih navijača prema „kraljevskom klubu“ biti još veća.

U španskom derbiju 33. kola elitnog takmičenja Baskonija je napravila senzaciju u Madridu (95:91), overila svoje mesto u plej-inu elitnog takmičenja i ujedno crno-bele svela na puku teoriju da se domognu nastavka takmičenja po završetku ligaškog dela sezone.

A ona je prilično jednostavna – naredne nedelje Panter i drugovi na svom terenu moraju da pobede prežaljenu Valensiju, a onda da se nadaju trijumfu Crvene zvezde u Istanbulu protiv Anadolu Efesa.

Trebalo je večeras crno-belima sa se poklopi samo jedan od dva rezultata kako bi naredne nedelje Arena gorela od iščekivanja plasmana u plej-in Evrolige, ali lepe vesti nisu dočekali ni iz Istanbula, gde je Anadolu Efes u gradskom derbiju kao gost pobedio Fenerbahče.

A ništa u Madridu nije nagoveštavalo tužan kraj za Grobare, s obzirom da je Real posle sedam i po minuta igre imao ogromnih 27:12. Međutim, Kampaco i drugovi su tada stali, a ekipa Duška Ivanovića je malo po malo smanjivala veliki minus i do odlaska na veliki odmor prišla na jednocifren zaostatak (48:42).

Iako je meč veoma brzo u trećoj deonici ušao u rezultatku klackalicu, Real je održavao prednost sve do 33. minuta, kada je posle poena Muse imao plus šest. Ali, potom je usledila furiozna serija Baskonije 13:0 (80:73), od koje prvak Evrope nije uspeo da se oporvi do poslednjeg zuvka sirene.

Standings provided by Sofascore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike