Partizan nije dobio pomoć Fenera! Efes u drami otvorio vrata plej-ina Evrolige!

05.04.2024

21:58

0

Autor: A. Š.

Evroligaški derbi Istanbula sa posebnom pažnjom pratili su Grobari

Partizan nije dobio pomoć Fenera! Efes u drami otvorio vrata plej-ina Evrolige!
Marko Gudurić - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su u četvrtak uveče u Berlinu savladali Albu i odradili svoj deo posla, ali večeras nisu dobili očekivanu pomoć Fenerbahčea, koji je pred svojim navijačima u velikoj drami poražen od Anadolu Efesa 82:80.

Nadali su se svi kojima je crno-bela boja na srcu da bi ekipa Šarunasa Jasikevičijusa sudbinu plasmana u plej-in mogla da vrati u ruke Kevina Pantera i drugova pred meč sa Valensijom u Areni naredne nedelje u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige.

To se, međutim, nije dogodilo jer se Efes u finišu sezone izdigao kao Feniks ušao u seriju pobeda i sačekao svoju šansu da u 34. kolu eventualnim trijumfom protiv Crvene zvezde u Istanbulu overi mesto u plej-inu elitnog takmičenja.

Mučio se Fener većim delom meča sa motivisanim gradskim rivalom. Tek na momente je uspevao da opravda ulogu favorita, ali je u momentima kada je mogao da napravi odlučujuću prednost ulazio u seriju grešaka i promašaja, koje su Jasikevičijusove izabranike na kraju i koštale trijumfa u potpuno iznenadoj drami u završnih 60-ak sekundi meča, čije detalje možete pročitati u lajv blogu ispod. 

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

- Nestao je Fener sa parketa kada se lomio meč. Anadolu Efes ulazi u završnih 90 sekundi sa plus plus sedam - 76:69. Papajnis ubacuje trojku, a potom gosti ekspresno gube loptu na svojoj polovini. Vilbekin poentira iz prodora za veliku nadu Grobara pred završnih 60 sekundi meča - 76:74. Bubua ubacuje trojku na 41 sekund pre kraja i Efesu otvara put ka velikoj pobedi. Jasikevičijus traži minut odmora. Ide trojka Gudurića na 35 sekundi pre kraja. Još živi nada Partizana. Larkin ubacuje flouter uz zvuk sirene za istek napada na 11 sekundi pre kraja 81:77. Biberović ubacuje trojku - 81:80. Na 3.8 sekundi pre kraja Brajant je ubacio jedno od dva bacanja - 82:80. Hejs Dejvis promašuje trojku! KRAJ! Anadolu Efes je pobedio Fener 82:80!

- Odbranio se Fener, ali potom ni iz ekstraposesda nije uspeo do poena. Kažnjava to Bubua, ali je nagazio liniju za tri poena - 73:67. Motli koristi mismeč protiv Bubue za 73:69 u 28. minutu. Bubua promašuje trojku, Motli iz dva pokušaja nije uspeo da dođe do poena preko Oturua. U završna dva minut Efes ulazi sa plus šest posle dva ubačena penala Klajburna - 75:69.

- Kalates promašuje potpuno otvorenu trojku, a na polovini četvrte deonice Efes vodi 67:61 posle dva ubačena bacanja Oturua. Seriju gostiju 5:0 sa dva ubačena bacanja prekida Motli. Posle TV tajm auta Brajant pa Hejs Dejvis ubacuju po dva penala - 69:65. U 36. minutu posle poena uz faul i promašenog bacanja Oturua Efes vodi 71:65. Motli ubacuje dva penala - 71:67 na isteku 36. minuta.

- Vilbekin promašuje trojku na plus jedan za Fener, a potom Klajburn poentira uz faul, ali promašuje dodatno bacanje. Efes vodi 57:56, ali samo nakratko pošto Papajanis zakucavanjem popravlja promašenu trojku Gudurića. Bubua ubacuje lake poene, a posle odbranjenog napada Efesa Klajburn još jednom poentira uz faul. Efes u 34. minutu vodi 61:58. Posle tajm auta Jasikevičijusa Klajburn ubacuje i dodatni penal. Na trojku Klajburna, trojkom uzvraća Larkin. Efes posle 34. minuta igre vodi 65:61.

- Oturu zakucava na startu četvrte deonice za novo minimalno vođstvo Efesa - 53:52. Posle dva ubačena penala Gudurića, ponovo poentira Oturu. Gudurić sa još dva pogođena slobodna bacanja čuva Feneru minimalni plus u 32. minutu - 56:55.

TREĆA ČETVRTINA

- U završna dva minuta treće deonice ušlo se s nerešenim rezultatom - 50:50. Motli zakucava, a posle osvojene lopte domaćih Gudurić promašuje za dva. Na kraju treće četvrtine Fener vodi 52:51.

- Dva napada je Fener prokockao na plus dva i to je trojkom za vođstvo Efesa kaznio Plajs - 45:44. Vilbekin odmah vraća trojku - 47:45, 27. minut. Larkin poenima uz faul poravnava rezultat, a zbog posekotine na ruci morao je van terena. Dodatno bacanje ubacio je Bubua i vratio minimalni plus na stranu Anadolu Efesa - 48:47. Ide trojka za Marka Gudurića - 50:48, 27. minut. Klajburn lako poentira za izjednačenje.

- Seriju Efesa 7:0 trojkom prekid Vilbekin - 42:39, 23. minut. Ponovo Fener propušta prilike da uveća vođstvo i ponovo su kažnjeni trojkom, koju je ovoga puta ubacio Klajburn - 42:42. Kalates poentira iz prodora na isteku 24. minuta - 44:42.

- Hejs Dejvis ubacuje trojku na otvaranju treće deonice za novi najveći plus Fenera - 39:32, 21. minut. Pajs poentira u reketu na drugoj strani, a potom Papajanis pravi faul u napadu. Larkin ubacuje trojku, Efes se na isteku 22. minuta vraća na posed zaostatka - 39:37.

DRUGA ČETVRTINA

- Seriju Efesa 6:0 sa dva ubačena penala prekida Hejs Dejvis - 32:31, 19. minut. Posle promašaja Klajburna sa poludistance, Papajanis u polukontri prikucava promašaja Kalatesa. Potom Fener u kontri dolazi do tri poena preko Hejs Dejvisa i stiže do plus četiri u samoj završnici prvog poluvremena - 36:32. Imao je Fener napad na plus četiri, ali je Vilbekin promašio trojku. Na kraju druge deonice Fenerbahče vodi protiv Anadolu Efesa 36:32.

- Papajanis je polovično precizan sa linije penala, na drugoj strani Brajant na istog odstojanja pogađa oba pokušaja - 27:26. Razigrao se Papajnis u drugoj polovini druge deonice, poentira uz faul ali promašuje još jedno slobodno bacanje - 29:26, 17. minut. Iz ekstraposeda Efesa Klajburn ubacuje trojku za izjednačenje, posle čega domaći upisuju još jednu izgubljenu loptu posle nepreciznog dodavanja - 29:29, 18. minut. Tompson je polovično precizan sa linije penala, posle čega Vilbekin promašuje trojku. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Efesa 32:29 posle dva ubačena penala Larkina.

 - Posle promašene trojke Vilisa, Vilbekin ubacuje svoj drugi šut van linije 6.75 za najveće vođstvo Fenera večeras - 26:20, 15. minut. Imao je domaćin napad na plus šest, ali je Vilbekin pogrešio u dodavanju posle čega Efes pravi mini seriju 4:0 na isteku 16. minuta - 26:24.

- Efes odgovara mini serijom 4:0, posle čega Sestina poenima uz faul i promašenim dodatnim bacanjem poravnava rezultat - 20:20, 14. minut. Na isteku 14. minuta Papajanis ubacuje trojku za plus tri Fenera - 23:20.

- Trojkom Sestine za izjednačenje otvorena je druga deonica - 16:16. Tri napada je Fener prokockao da preuzme vođstvo. Četiri minuta je Efes bez poena, a Fenerbahče poenima Gudurića iz prodora pravi seriju 10:0 i preuzima prednost - 18:16 u 13. minutu.

PRVA ČETVRTINA

- U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom Anadolu Efesa 16:8 posle trojke Larkina. Gudurić sa 2+1 poništava trojku gostiju - 16:11, 9. minut. Imao je Fener napad na minus tri, ali je Vilbekin bacio loptu u aut u pokušaju da proigra saigrača. Srećom po domaćina, Efes je prokockao još jedan napad u završnici prve deonice. Vilbekin promašuje trojku na isteku prve deonice, posle 10 minuta igre Efes vodi 16:13.

- Fener propušta prilike da se vrati rezultatski u meč, previše promašaja i tehničkih grešaka, na isteku 7. minuta meča Efes vodi 10:5. U 8. minutu, posle trojke Holaca, prednost "pivara" ide na plus osam. Konačno su nešto ubacili i domaći, Vilbekin je vratio trojku - 13:8.

- Tvrd početak meča u Istanbulu i neverovatno mali broj poena. Efes je nešto bolje otvorio susret i posle pet minuta igre vodi 8:3, uz šest poena Klajburna.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike