Sferopulos posle pobede skakao sa teme na temu! Teodosić, Bolomboj, loši rezultati...

22.03.2024

23:03

0

Autor: D. N.

Grk je ponovo imao razloga za zadovoljstvo

Sferopulos posle pobede skakao sa teme na temu! Teodosić, Bolomboj, loši rezultati...
Copyright MN Press

Pobeda Crvene zvezde nad Virtusom vratila je osmehe na lica crveno-belih. Posle šest vezanih poraza u Evroligi, odlična partija u Areni bila je dovoljna za 11. trijumf u sezoni.

Kao i Luka Mitrović, zadovoljan je bio i njegov trener, Janis Sferopulos.

- Ovo nam je bilo važno, jer smo želeli svi da pružimo nešto veliko, nešto dobro. Nedostajali su nam i neki detalji, neke sitnice, malo bolja igra, ali večeras smo se pokazali jako dobro. Svi igrači, bez obzira na minutažu i učinak, radili su veliki posao, donosili su dobre odluke, igrali dobru odbranu. To je bila ideja.

U drugom poluvremenu smo kontrolisali utakmicu, a kada smo posle 10 razlike oni prišli, uspeli smo da sačuvamo hladnu glavu i ponovo se odlepimo, da odemo na dvocifrenu razliku koja nam je na kraju dala pobedu - kazao je Sferopulos na konferenciji za novinare.

- Čestitam igračima za duplo kolo i sada se fokusiramo na sledeću obavezu u (AdmiralBet) ABA ligi. Hvala i navijačima, trudićemo se da im pružimo još lepih dana, da pobedimo koliko možemo u Evroligi i naravno ABA ligi - dodao je Grk i naglasio koliko ovaj meč može da utiče na samopouzdanje.

- U svemu smo morali da se borimo i sa samim sobom, kako bismo poslali bolju sliku. Posle nekih loših rezultata u poslednje vreme, verujem da nismo zaslužili sve što se desilo. Ne sve, ali neke stvari da. Zato je i na psihološkom planu bilo važno da dobijemo ovo večeras i pošaljemo bolju sliku u svet.

Kada se priključuje Tompkins?

- Trenira individualno i u poslednjoj je fazi njegove rehabilitacije. Pitanje je da li će se priključiti za nedelju, dve ili tri timskim treninzima, posle čega će biti spreman da igra.

Ne znam kada će to tačno biti. Biće mu potrebne utakmice, moram da nađem način kako da mu dam ritam, kao i svima ostalima - objasnio je Sferopulos.

Odličan utisak su ostavili Miloš Teodosić kome su navijači skandirali, kao i Džoel Bolomboj.

- Kao trener ne volim mnogo da pričam o pojedincima, jer je ovo timski sport. Neki igrači mogu da prave razliku za ono što nam je potrebno. Teodosić je večeras odigrao jednu od svojih najboljih utakmica i valjda vam je jasno koliko nam je nedostajao.

Bolomboj je konstantna, visoka vrednost našeg tima. Ove sezone je shvatio da je njegovo prisustvo na oba kraja terena jako bitno za naš tim. Takođe bih dodao je da je Nedović prihvatio svoju ulogu skorera za koju svi znamo da ima.

Borio se i u odbrani jako, zbog toga sam najsrećniji od svega, jer je Nedović večeras odigrao najbolju defanzivnu rolu u sezoni i to želim da vidim uvek. Svi koji su igrali večeras dali su nešto veliko za tim.

Na primer, Smart je u drugom poluvremenu napravio dva pametna faula, nije im dozvolio da se vrate. Nije lako za igrača koji dolazi iz SAD i koji ne zna još dovoljno evropsku košarku da radi takve stvari. Navijači možda žele da vide od njega kako pogađa, ali to nije najvažnije.

Svi moraju da daju nešto za tim, da igraju odbranu i troše svoja tela na takve stvari. Videli smo Ilića, Tobija, Mitrovića u odbrani, pa i Lazarević koji je igrao tri minuta... Sve su to bitni detalji, zato kažem da ovakve stvari prave razliku - zaključio je Sferopulos.

U ponedeljak, sledi duel sa Megom, a u petak i okršaj sa Realom u Madridu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike