Partizan se hitno oglasio! Podnete krivične prijave posle Reala!

22.03.2024

14:07

0

Autor: A. S.

Dan nakon spektakularne utakmice, usledilo je saopštenje

Partizan se hitno oglasio! Podnete krivične prijave posle Reala!
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana sinoć su poraženi u meču 31. kola od ekipe Real Madrida sa 88:76, a dan kasnije oglasili su se hitnim saopštenjem.

Naime, crno-beli su istakli pojedine nezakonite radnje koje utiču na reputaciju kluba.

- Nezakonite radnje bacile senku na sinoćni spektakl. Slede krivične prijave.

Dan nakon još jedne spektakularne utakmice koju je KK Partizan odigrao u Štark areni i sa koje je još jednom poslata divna slika o uzajamnoj ljubavi navijača i tima, Klub koristi priliku da skrene pažnju na uočene nezakonite radnje i najavi krivične prijave protiv počinilaca.

Uočene a zatim i potvrđene nezakonite radnje pojedinaca, velika su prepreka u poslovanju KK Partizan i čine veliku materijalnu i reputacionu štetu Klubu.

 

 


Zbog toga, KK Partizan preuzima sledeći korak: Na osnovu prikupljenih dokaza, Klub će podneti krivične prijave protiv osoba koje su omogućile pojedincima ulazak u halu bez ulaznica, zatim osoba koje se bave proizvodnjom i prodajom falcifikovanih karata, osoba koje se bave nezakonitom preprodajom karata, kao i osoba koje se bave nezakonitom proizvodnjom i stavljanjem u promet robe sa logom i obeležjima KK Partizan.

Iako je prema pravilima Kluba strogo zabranjeno uvođenje gledalaca bez ulaznica, postoje dokazi da je ovo prekršeno od strane pojedinaca koji su zaposleni u KK Partizan, Štark areni, kao i pripadnika privatnih i javnih organa zaduženih za bezbednost.

Ovo, kao i druga navedena dela za koja postoje dokazi su kažnjiva prema slovu zakona, a iznad svega predstavljaju nepoštovanje brojnih navijača koji pošteno plaćaju ulaznice.

Igre, rezultati Kluba, kao i atmosfera u dvorani u kojoj igra KK Partizan služe na ponos mnogih. Ipak, postoje i oni koji na tim temeljima nastoje da pribave nezakonitu korist. Klub je odlučan u tome da takvim postupcima stane na put!

U cilju zaštite Kluba i svih onih koji kupovinom karata podržavaju KK Partizan, striktno se sprovodi akcija "Da se svaka karta plati"!

Samo ove godine, KK Partizan je na osnovu prihoda od ulaznica, državi Srbiji platio oko 1,5 miliona evra poreza i ponosan je na činjenicu da ostvareni prihod predstavlja značajan izvor finansiranja Kluba. Pravilom da svaka karta ima svoju cenu i mlra da se plati, na prvom mestu pokazujemo poštovanje prema akterima na terenu, a na kraju i prema sebi. KK Partizan neće dozvoliti da se takav sistem ruši - navodi se u saopštenju crno-belih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike