Hezonja zaustavio Valjak, pa istakao: Partizan nije isti kao prošle godine, ali na krilima ove publike može daleko!

21.03.2024

23:33

0

Hrvatski košarkaš odigrao je silmutanku protiv crno-belih u beogradskoj Areni

Hezonja zaustavio Valjak, pa istakao: Partizan nije isti kao prošle godine, ali na krilima ove publike može daleko!
Alen Smailagić i Mario Hezonja - Copyright MN Press

Nadali su se navijači Partizana da bi u četvrtak u Areni mogli da serviraju mini osvetu Realu za prošlosezonsku eliminaciju u četvrtfinalu Evrolige. Skoro 30 minuta bili su crno-beli na dobrom putu da velikom pobedom otvore vrata plej-ina elitnog takmičenja, ali im je planove na kraju pokvario Mario Hezonja.

Hrvatski košarkaš gotovo da je odigrao silmutanku protiv crno-belih, čiji je koš „izrešetao“ izvan linije 6.75 (5/6) i sa 25 poena bio ubedljivo najzaslužniji za slavlje kojim je „kralj“ overio prvo mesto pred plej-of Evrolige.

- U trećoj četvrtini smo uspeli da stvorimo veliku razliku. To nam je dosta pomoglo. Trebalo je dogurati dotle. Trebalo je da promenimo naš način igre. Mislim da smo odigrali odličnu odbranu u tim momentima i to nam je dalo prednost koju smo čuvali do krajapreneo je „Mozzart sport“ reči Hezonje po završetku meča.

- U početku sam krenuo loše, promašivao sam lagane šuteve. Kasnije se to vratilo jer sam bio strpljiv. Ekipa me je pronalazila u pravo vreme. Nas petorica koji smo bili na terenu se zaista fantastično poznajemo i sarađujemo. Lagano je igrati sa njima.

Hezonja je izvesno najomiljeniji igrač Grobara među igračima koji nikada nisu obukli dres Partizana, delom i zbog toga što iskusni krilni košarkaš nikada nije krio simpatije prema klubu iz Humske.

- Igre im idu gore-dole. Nisu isti kao prošle godine. Ne znam kako oni razmišljaju, ali malo su sporiji nego prošle godine. To je svakako zbog stranaca. Ali ja se nadam da će biti u plej-ofu. Partizan stalno treba da bude u plej-ofu. Tu nema govora. Želim im svu sreću da idu što dalje – istakao je Hezonja, uz kratak osvrt na atmosferu koju su „grobari“ napravili u najvećoj dvorani na Balkanu.

- Igramo svuda po svetu, tako da te ekstremne stvari ne bi trebalo da utiču ni na motivaciju, ni na igru. Lepo je što ovako bodre svoju ekipu i mislim da Partizan na njihovim krilima može veoma daleko - kazao je Mario Hezonja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike