Zvezda nastavlja da posrće: Panatinaikos prejak - crveno-beli doživeli šesti poraz zaredom u Evroligi!

20.03.2024

22:06

0

Izabranici Janisa Sferopulosa izgubili ponovo pred svojim navijačima

Zvezda nastavlja da posrće: Panatinaikos prejak - crveno-beli doživeli šesti poraz zaredom u Evroligi!
Copyright Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su lošim partijama u Evroligi. Crveno-beli su pred svojim navijačima izgubili od Panatinaikosa sa 89:76 (29:20, 22:21, 19:15, 19:20), čime su doživeli i šesti poraz zaredom u ovom takmičenju.

Šta reći, nego novo razočaranje izabranika Janisa Sferopulosa, ponovo loša partija našeg predstavnika, i gosti su zasluženo odneli čitav plen iz Arene.

Ovo je definitivno oproštaj Zvezde od Evrolige ove sezone, i nema dileme da su navijači razočarani izadanjem svojih ljubimaca u ovom takmičenju, jer su doživeli i 20 poraza, a ostvarili samo deset trijumfa.

Pogotovo, što se pred početak sezone nagoveštavalo da ova ekipa može daleko da dogura u Evroligi, čak se išalo toliko daleko da se spominjao i plasaman na fajnal-for, a onda su stigli do toga da su jedna od najlošijih ekipa u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

Što se tiče same utakmice, totalna dominacija Panatinaikosa, vodili su skoro čitavu utakmicu, crveno-beli su parirali samo na početku meča, a posle toga na terenu je bio samo jedan tim.

Već sredinom prvog poluvremena su gosti napravili osetniju razliku, koji nisu ispuštali do kraja utakmice, čak je u većem delu bila i dvocifrena.

Ubedljivo najzaslužniji za trijumf Atinjana bio je bivši igrač Partizana, Matijas Lesor, koji je meč završio sa 19 poena, i domaći igrači nisu imali jednostavno rešenje za snažnog Francuza, koji je još jednom pokazao da spada u najbolje centre Evrolige. 

Crvenu zvezdu očekuje još jedan okrašj ove nedelje u Beogradu i to protiv Virtusa iz Bolonje, taj meč se igra u petak (19.00) u Areni.

Blog uživo:

40. minut - Kraj Zvezda izgubila sa 89:76

38. minut - Sad sa sigurnošću možemo da kažemo da je Zvezda doživela i šesti poraz zaredom u Evroligi. Zaslužena pobeda Panatinaikosa.

36. minut - Totalno konfuzna poslednja četvrtina, sudije u prvom planu, dosta pregleda akcija, ali Panatinaikos i dalje održava dvocifrenu prednost. Čini se da je ovde utakmica rešena (82:70). Arbitri nisu sigurni ni u jednu odluku, definitivno jedno od lošijih suđenja u Evroligi ove sezone. Što je najgore, ništa ovo nije uticalo na rezultat, jer gosti zasluženo vode tokom čitavog meča. 

34. minut - Period loše igre sa obe strane, dosta grešaka. Sudije su u prvom planu, skoro svaki napad pregledavaju, totalno nebitne situacije. Mrtva igra. PAO i dalje ima veliku prednost (73:63). Odužila se ova četvrtina, niko ne zna zašto. To arbitri najbolje znaju.

32. minut - Sve je Panatinaikos bliži trijumfu, Zvezda nikako da se spusti ispod dest i uvede utakmicu u neizvesnu, gosti kontrolišu igru, ali i rezultat (73:60).

Počinje poslednja deonica:

30. minut - Čini se da je Panatinaikos rešio ime pobednika. Ubedljivo vođstvo gostiju, čini se da se Zvezda već predala. Nerezonski neki šutevi crveno-belih, što dovoljno govori šta se dešava na parketu Arene (70:56).

28. minut - Panatinikos kontroliše ritam igre, i sve su bliži trijumfu u Areni. Kako sada stvari pred poslednjih deset minuta imaće pristojnu razliku (65:52).

26. minut - Ponavlja se slika iz prvog poluvremena, Atinjani ponovo imaju veliku razliku, čini se da Zvezda nema snage za totalni preokret. Ponovo su otišli na plus 12 (60:48).

 

24. minut - Panatinikos ponovo vide na dvocifernu razliku. Imala je Zvezda šansu da spusti na minus pet, ali napravili su grešku u napadu, što su gosti iskoristili i otišli na plus deset (56:46).

22. minut - Bolji početak Zvezde u drugom poluvremnu i smanjuju na minus sedam, da li su crveno-beli orni za totalni preokret (51:44).

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Zvezda se baš muči tokom prvog poluvremena. Svih 20 minuta su u debelom minusu, gosti kontrolišu igru i zasluženo sa dvocifrenom prednošću su otišli u svlačionicu. Odlični ih je služio šut za tri poena (9/13), dok crveno-beli imaju mnogo gori procenat igre. Čini se da moraju mnogo čvršće da igraju u defanzivi ako žele do preokreta. (51:41). 

18. minut - Bolji period crveno-belih, bili su na minus 14, sada su na minus sedam (46:39). Ataman poludeo i odmah zvao tajm-aut. Velika podrška Zvezdi sa tribina. Da li će imj to pomoći u nastavku utakmice.

16. minut - Domaćini posle dužeg vremena spustili ispod deset, da li su ovo bolji nagoveštaji za našeg predstavnika. Zvezda dobija veliku podršku sa tribina (34:43). Čini se da su zaigrali mnogo bolje u odbrani.

 

 

14. minut - Stekao se utisak da gosti igraju koliko im treba, sve vreme imaju dvocifrenu prednost, Zvezda izgleda nemoćna, nikako ne mogu da uhvate svoj ritam (43:30). Pre svegta to se odnosi na odbranu, gde ništa ne mogu da zaustave.Trener Sferopulos odmah traži tajm - aut. 

12. minut - Crveno-beli u sve većem problemu, totalno nemoćni, a razlika se povećava za Panatinaikos, i sada su na plus 12 (36:24). Teško će ovde Zvezda do trijumfa.

Druga četvrtina:

 

 

10. minut - Nije moglo gore za Zvezdu, koji su minut pre kraja smanjili na minus tri, onda dva furiozna napada gostiju, pogađaju dve trojke i ponovo idu na plus devet (29:20). Klub iz Atine fantastično šutira za tri poena, od devet pokušaja, pogodili čak sedam. 

8. minut - Očigledno da su gosti u Beograd došli sa jasnim ciljem, a to da odnesu čitav plen. Crveno-beli u kontra ritmu i razlika je devet poena (23:14).

6. minut - Polako se odlepljuje Panatinaikos i hvata ritam koji odgovara, sve veća razlika Grka i gosti vode sa 20:11. Razigrali se gosti, domaćini nemaju rešenje, na parket ulaze Teodosić i Nedović. 

4. minut - Dosta grešaka na obe strane, ali klub iz Atine dolazi u prvo vođstvo na utakmici i to sa 11:9. Sjani Mitoglu postigao je čak sedam poena. Iako je Arena dosta prazna, Delije pokušavaju da daju podršku svojim ljubimcima na parketu.  

 

 

2. minut - U odličnoj atmosferi crveno-beli su bolje krenuli i i imaju minimalnu prednost na početku utakmice (5:4)

Kreće meč:

Petorka Zvezde: Hanga, Smart, Gedraitis, Bolomboj, Luka Mitrović.

Igrači izašli na parket, pozdravljeni od publike u Areni.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike