Emotivno obraćanje Obradovića pred Efes: Svi smo mi zamenljivi, ali su oni ta snaga i moć koju ima Partizan!

28.02.2024

13:51

0

Autor: A. S.

Trener crno-belih je iskoristio priliku da zahvali i zamoli navijače da budu podrška timu

Emotivno obraćanje Obradovića pred Efes: Svi smo mi zamenljivi, ali su oni ta snaga i moć koju ima Partizan!
Željko Obradović - Copyright Printscreen/24sedam

Čekao je Partizan više od dve nedelje na povratak u beogradsku Arenu, a nakon pauze zbog Kupa i kvalifikacionog prozora, u četvrtak dočekuju ekipu Efesa.

Biće to susret 27. kola Evrolige, a crno-beli će, nakon Kupa Radivoja Koraća, gde su poraženi u finalu, pokušati da se vrate na pobednički kolosek. Pre meč sa turskom ekipom, koji je na programu u četvrtak od 20.30 sati, crno-beli su  trenirali na svom terenu, a nakon treninga, trener Željko Obradović se obratio medijima.

- Igraćemo protiv tima koji je sa novim trenerom. Imali su odlične rezultate u zadnjem periodu, osim tog finala Kupa koje su igrali protiv Fenerbahčea. Evidentno je da su neki igrači dobili nove uloge i da je čovek koji je sada prvi trener, pošto je dugo godina bio pomoćni trener u Efesu, da veruje igračima koji su tu godinama. U odnosu na prvu utakmicu roster je promenjen u smislu da su se neki igrači oporavili i oni zaista igraju veoma dobro i pričati o kvalitetu koji ima Efes, mislim da je svima veoma dobro poznat. Ono što je za nas važno to je da smo uspeli da okupimo jedan broj igrača u nedelju, da su se reprezentativci Srbije priključili danas, Aleksa, Ognjen i Balša - rekao je Obradović pa čestitao reprezentaciji:

- Da iskoristim priliku da čestitam i njima i reprezentaciji na dve veoma važne pobede u kvalifikacijama i eto mi smo odradili jedan trening. Ovi koji su se vratili u nedelju su radili na jedan veoma dobar način, prilično posvećeni i sa željom da sutra odigramo veoma dobru utakmicu.

Na treningu danas nije bilo Džejmsa Nanelija, a Obradović je objasnio i o čemu se radi.

- Džejms ima problem sa ramenom, to je nešto što mu se desilo u finalu Kupa i nije trenirao Tristan, on je osetio bol u kolenu. Videćemo kakva će situacija biti sutra, pa ćemo i da odlučimo da li mogu i na koji način da pomognu ekipi.

- Navijači Partizana su poznati po tome da daju uvek ogromnu podršku, i igračima i svima nama koji smo ovde. Koristim priliku da ih zamolim, da ono što je najbitnije, budu podrška timu, podrška igračima i da probamo da iz te energije, koju daju timu, da dođemo do dobrog rezultata. To je najvažnije. Ovaj klub i postoji i takav je kakav je, zahvaljujući njima. Svi mi ostali smo prolazni, dolaziće i novi ljudi, neki će biti tu, ali ono što je snaga Partizana to su ti ljudi, navijači Partizana. Ako možda to nekom nije jasno, evo prilika da se kaže - Svi smo mi zamenljivi i ovaj će klub postojati i bez nas, ali su oni ta snaga i moć koju ima Partizan, jer su najbolji navijači na svetu - zaključio je Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike