Aleksa se vratio u mod iz Manile i poveo Srbiju ka Evrobasketu: Uvek je lepo i poseban je osećaj!

24.02.2024

06:55

0

Autor: A. Š.

Iskusni bek odigrao je ključnu ulogu u slomu otpora upornih Finaca u drugom poluvremenu

Aleksa se vratio u mod iz Manile i poveo Srbiju ka Evrobasketu: Uvek je lepo i poseban je osećaj!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Kada je bilo najpotrebnije Orlovima na startu kvalifikacija za Evrobasket, Aleksa Avramović je ušao u mod iz Manile i poveo ih ka trijumfu protiv Finske.

- Hvala publici koja je došla u velikom broju, puna je bila dvorana i stvarno jedna velika zahvalnost svima koji su došli, pre svega deci koja su bila u velikom broju – istakao je Avramović, pa se osvrnuo na sam meč.

- U prvoj četvrtini smo sporije krenuli, nekako su ušli sa dosta fizike u utakmicu, mi smo posle toga zaigrali bolje i sveli ih na 61 poen. Kad smo podigli agresivnost u odbrani otvorile su nam se kontre, laki koševi, tranzicija i na kraju je bilo 16 razlike. Svakako zaslužena pobeda.

Zanimljiva slika u punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ viđena je u momentima kada je pobeda Orlova već bila obezbeđena, a najmlađi navijači Aleksi skandirali „MVP, MVP“.

- Hvala im, hvala im puno. Uvek je lepo i uvek je poseban osećaj – istakao je Avramović uz dodatni komentar svoje partije.

- Generalno gledano, sezona je takva. Malo igraš gore, malo igraš dole, promenljivo. U svemu tražimo neki kontinuitet i mi smo ga pronašli u drugom poluvremenu i to je to.

Orlove sada čeka put do Tbilisija, gde ih u ponedeljak očekuje okršaj sa Gruzijom, koja je u petak poražena od Danske.

- Teška utakmica izuzetno, zato što će nas čekati puna hala. Svako svakog pobeđuje danas i pogotovo te ekipe koje godinama igraju zajedno, a nisu toliko snažne na papiru. Baš takvih se plašimo jer smo u prošlosti imali situacije gde smo utakmice gubili, a opet Gruzija je jedna kompaktna ekipa. idemo da igramo našu košarku – naglasio je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike