Pešić posle Finske o ponudi Dubaija i statusu Jokića: Ako nije spreman bolje da ne igra! Ja se nadam da hoće!

23.02.2024

23:37

0

Selektor Orlova istakao nekoliko značaja pobede na startu kvalifikacija za EP, pa otkrio da ima nekoliko ponuda iz Evrolige

Pešić posle Finske o ponudi Dubaija i statusu Jokića: Ako nije spreman bolje da ne igra! Ja se nadam da hoće!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je posle pobede nad Finskom (77:61) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine, da je najvažnije bilo pobediti, ali i dobiti nešto više iz ove utakmice.

- Najvažnije je da smo pobedili i da smo uspeli da nađemo rešenja u drugom poluvremenu. Visoki su odigrali odlično, u prvom poluvremenu Luka Mitrović, u drugom Filip Petrušev. Aleksa Avramović je pokazao koliku volju i želju ima kad igra za reprezentaciju. Samo da je zdrav, a mnogo mi znači što u Partizanu kod Željka Obradovića igra na plejmejkeru - rekao je Pešić na konferenciji za medije posle utakmice.

Trofejni strateg je dodao da je zadovoljan i zbog toga što su se dobro pokazali igrači koji ranije nisu imali značajniju ulogu.

- Imali smo dosta novih igrača, koji su debitovali za reprezentaciju, kao i momaka koji su prvi put imali veću minutažu. Zadovoljan sam što imam sve više igrača na raspolaganju, čekaju nas Olimpijske igre i važno je da imamo što više kandidata za putnike u Pariz.

Iskusni stručanjak je govorio i o igranju Nikole Jokića na Olimpijskim igrama.

- Pričam svaki dan i sa Jokićem i vrlo često držim kontakt, Tarlać i ja. Svi koji nisu bili, prošle godine je bilo teško za Nikolu, odigrao je preko 100 utakmica i više od 100 utakmica i imao je u aprilu mesecu i fizičke probleme, nije bio mentalno spreman, borio se sam sa sobom da igra Svetsko prvenstvo, on želi da igra. Ali, morate da znate da kad odlučiš da igraš za Srbiju, ovi vrhunski igrači, on njih se očekuje samo zlatna medalja i ti igrači da bi preuzeli odgovornost, oni moraju i fizički i mentalno da budu spremni, ako se osećaju da nisu fizički i mentalno spremni, oni neće da ulaze u to - konstatovao je selektor Srbije i dodao:

- Vi zaboravljate, mladi ste, zaboravljate koliko je naših vrhunskih igrača, legendi jugoslovenske i srpske košarke, a nisu igrali mnogo. Mi svi bi voleli da igrači koje pozovem budu spremni, ali ako nije spreman bolje da ne igra. Nadam se da će biti spreman. Ali rano je još.

Pešić je demantovao da će preuzeti Dubai.

- Nikakvih pregovora sa Dubaijem nije bilo, iako imam tamo prijatelje kojima pomažem u tom projektu. Preda mnom su Olimpijske igre i posvećen sam samo tom cilju. A da li ću biti selektor i posle, u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, to stvarno ne znam. Imao sam i imam nekoliko ponuda iz Evrolige, ali prvo moram da odlučim da li ću posle Olimpijskih igara nastaviti da budem trener - zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike