Čačani su već najveća senzacija Kupa, a žele pobedu i protiv Zvezde! Dumić za 24sedam - Da uživamo, pa koliko bude dovoljno!

16.02.2024

11:01

0

Šta god da se dogodi večeras, o njima će se govoriti

Čačani su već najveća senzacija Kupa, a žele pobedu i protiv Zvezde! Dumić za 24sedam - Da uživamo, pa koliko bude dovoljno!
Dumić proslavlja pobedu i plasman u polufinale Kupa - Copyright MN Press

Košarkaši Čačka 94 načinili su verovatno i najveću senzaciju ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća pobedom nad ekipom Borca i plasmanom u polufinale. Tamo će danas igrati sa braniocem trofeja, ekipom Crvene zvezde, pa ih čeka još jedan duel u kome će imati ulogu autsajdera, što pak ume i biti dodatna snaga.

Pokazali su Čačani još jednom da je izvrsna škola košarke koja dolazi sa Zapadne Morave. Četvrtfinalni duel sa iskusnijom ekipom koja se nadmeće u ABA ligi poslužio je i za uigravanje mladih igrača, pa se sada dosta govori i o Petru Grojiću. Dan kasnije, jedan od najiskusnijih pojedinaca tima iz Čačka, Filip Dumić, govorio je za 24sedam o značaju ovog trijumfa.

- Pre svega odlični utisci, mislili smo da imamo šanse da napravimo neki pozitivan rezultat što se tiče nas samih i kluba. Samim tim što smo došli na Kup je veliki uspeh, ali pobedom je još veći, mi smo ekipa debitanata koja se plasirala u polufinale i to ima dodatnu težinu. Nadam se da su mlađi igrači uživali u tome, mnogima od njih je ovo prvi Kup. Raduje igra malog Grojića koji je pokazao da može da igra i sa ABA-ligaškim klubovima. Uživali smo u svemu tome i nadam se da ćemo uživati i protiv Zvezde – istakao je Dumić, pa progovorio koliko je značajna uloga Kupa u karijerama mladih igrača:

- Mislim da jeste, to je jedna utakmica koja može da pokaže njihov talenat, kao što smo mi došli i pobedili Borac, znali smo da imamo našu šansu. Mladi igrači su iskoristili da mogu da se ravnopravno nose sa tim igračima koji su u Borcu. Za svakog mladog igrača znače te utakmice, pogotovo što igramo i prvenstvo, a mislim da će to samopouzdanje narasti, znači im.

Duel Čačanskih ekipa, bio je duel i za prvo mesto u gradu. Ipak, Dumić “spušta” loptu i navodi da je bitno da se igrači oprobaju i dokažu i na ovom nivou.

KLS sve kvalitetnija

- Meni se čini da KLS ove godine, kao što pokazuje i tabela, koja je prilično izjednačena ima par ekipa kao što su Spartak, Vojvodina, Zlatibor, mislim da je iz godine u godinu sve kvalitetnija, i mislim da nisu slučajni rezultati i da ekipe dobijaju ABA-ligaške i da će iz godine u godinu biti jača. Zahvalan sam ljudima iz KLS-a na doprinosu da se razvija košarka i u drugim gradovima, znači za klubove da igraju protiv ABA-ligaša.

Košarka se širi. Vratila se u Kragujevac, imamo Vršac, Novi Sad, gore Gajdobra, imamo Zrenjanin u B ligi, u svim gradovima je, što treba i da nas čini srećnim.

- Pa nije baš, mi smo iz istog grada, delimo istu halu, meni je drago da je jedna čačanska ekipa u polufinalu, ja sam rođeni Čačanin, i da je Borac pobedio, mi smo došli da se pokažemo u što boljem svetlu i mislim da smo to uradili. Da su svi igrači pokazali da mogu da igraju na tom nivou, i bitno je jer smo u seriji od tri poraza i ova utakmica je došla u pravom trenutku da se dignemo malo i ova utakmica nam je to i omogućila.

Sada sledi Zvezda, šampionska ekipa kojoj se ne preti, a mladi sastav trenera Marka Marinovića i Đorđa Mićića će imati priliku da igra protiv ekipe koja se nadmeće u Evroligi i bude u centru svih dešavanja bar na dva sata.

- Mi se nadamo da odigramo koliko znamo, koliko to bude dovoljno… Ja bih voleo pobedu. To je jedna ozbiljna, Evroligaška ekipa, teško je da možemo da poebdimo, ali nadam se da ćemo odigrati dobro, pa koliko bude – istakao je Dumić i podvukao:

- Da Zvezdi bude loš, protiv njih treba mnogo da se poklopi. Mi treba samo da uživamo, pogotovo mladi igrači.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike