Šta smo videli drugog dana Kupa: Vojvodina nije dozvolila da Čačani budu jedina senzacija, Hercegovac deo spektakla!

16.02.2024

09:25

0

A za Partizanove dresove će se navijači tek otimati

Šta smo videli drugog dana Kupa: Vojvodina nije dozvolila da Čačani budu jedina senzacija, Hercegovac deo spektakla!
Košarkaši Vojvodine slave plasman u polufinale Kupa - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ako ćemo suditi po prvom danu Kupa Radivoja Koraća, opravdao je očekivanja. Neizvesnost, senzacija, velika borba i puna hala, upravo su ono što jedno kup takmičenje i treba da pruža, a Korać nam je to dao već prvog dana. 

Nakon prva dva duela, malo ko je verovao da će drugog dana biti zabavno. Očekivala se rutinska pobeda Partizana nad Hercegovcem i zanimljv okršaj Mege i Vojvodine u kome će Voša pružiti otpor, ali... Ponovo smo dobili spektakularan dan.

Od duela Vojvodine i Mege se dosta očekivalo u košarkaškom smislu. Prvoplasirana ekipa KLS-a i Abaligaš su bili najujednačeniji par na turniru, međutim, nakon što je žrebom odlučeno da igraju Čačani prvog dana, odnosno FMP i Crvena zvezda, malo ko je razmišljao o ovom meču, a dao nam je mnogo.

Dobro ukomponovan sastav igrača koji su mnogo obećavali na košarkaškoj mapi, a još uvek nisu ostvarili pun potencijal, poput Petra Rakićevića i Zorana Nikolića, sinoć je pokazao čvrstinu. Mega je nakon 10, 15 minuta igre, ostavila utisak ekipe koja je potpuno raštimovana, poput sjajnog orkestra koji svira po pogrešnim notama. Nije uspeo Marko Barać da ih probudi.

Iako su se vratili u jednom trenutku sa ivice ambisa i skoro 30 poena zaostatka, nisu preokrenuli, a sastav Miloša Isakova Kovačevića je imao Stefana Savića koji nije grešio. Upravo je pomenuti Savić i postigao verovatno koš Kupa, trojku sa svoje polovine.

Na pogon Plavšića, Mega je samo ublažila poraz. Međutim, to nije ublažilo nezadovoljstvo Marka Baraća i Novice Veličkovića. Vojvođani su načinili iznenađenje, ali ako sagledamo malo dublje, da li se uopšte i može govoriti o iznenađenju? 

Mlad, a iskusan sastav igrača, sjajan trener, dobra atmosfera, sve to, doprinelo je pobedi nad ekipom neverovatnog potencijala, da li će to biti dovoljno i u narednom meču, pitanje je.

A tamo Vojvodinu čeka Partizan. Crno-beli su u četvrtfinalu imali verovatno i najlakšeg rivala, ekipu Hercegovca iz Gajdobre. Ali, nije bilo lako.

Držali su se Vojvođani četvrtinu i po, bar što se rezultata tiče, ali su i u nastavku pokazali crno-belima da ulogu favorita moraju da potvrde i na parketu. A Partizan nije imao problema s tim. U novim dresovima, specijalno dizajniranim za ovu priliku, stigli su do rutinske pobede. Da li je to moglo biti drugačije, možda je i moglo. Šta će se sada govoriti o Hercegovcu? Samo hvalospevi - jer je tim iz okoline Bačke Topole to zaslužio. Bili su senzacija nakon plasmana na Kup, nisu nastavili da pišu bajku, ali su još jednom pokazali da život piše romane.

U Nišu su imali podršku svojih vernih navijača, ali i onih neutralnih. Niš je još jednom potvrdio da je grad koji voli i razume košarku, a Srbija je zemlja koja ovaj sport živi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike