Kup Koraća počeo senzacijom - Čačak šokirao Borac u Čairu!

14.02.2024

18:48

0

Autor: A. Š.

Duel gradskih rivala završen iznenađujućim trijumfom izabranika Đorđa Mićića

Kup Koraća počeo senzacijom - Čačak šokirao Borac u Čairu!
Detalj sa meča Čačka 94 i Borca u Čairu - Copyright MN Press

Kup „Radivoja Koraća“ je počeo senzacijom! U čačanskom derbiju Čačak 94 je šokirao Borac i plasirao se u polufinale masovnijeg takmičenja73:64.

Osmoplasirani tim Košarkaške lige Srbije u „Čairu“ je gotovo kompletan meč kontrolisao dešavanja na parketu i na kraju se potpuno sazluženo izborio za okršaj sa boljim iz duela Crvene zvezde i FMP-a.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav epilog, s obizorom da je u finišu prve deonice srpski abaligaš je imao dvocifreni plus (21:11). Ipak, ekipa koju sa klupe predvode Đorđe Mićić i nekadašnji strateg Borca Marko Marinović, nije se uplašila furioznog starta favorizovanog rivala već je malo po malo topila zaostatak i na veliki odmor otišla sa minus tri. 

Uspevao je Borac još neko vreme u pretposlednjem kvartalu da održava minimalnu prednost, ali od trenutka kada je Čačak preuzeo vođstvo, sredinom trećeg kvartala, nije ga ispuštao do kraja meča.

Kako se bližio odlazak ekipa na poslednji dvominutni odmor, tako je prednost Mićićevog tima rasla do prve dvocifrene. Serijom 9:1, krajem treće i početkom četvrte četvrtine, Mićićev i Marinovićev tim stigao je i do maksimalnih plus 14 (63:49, 31. minut), a kada su videli da je vrag odneo šalu košarkaši Boraca zaigrali su onako kako se od njih i očekivalo na ovom meču.

Podigao je srpski abaligaš agresivnost u odbrani i na krilima toga na polovini završnog kvartala stigao na "samo" minus pet (66:61), ali tada i propustio poslednji voz da se u potpunosti vrati u meč. Pošto su pri tom rezultatu propustili dva napada, košarkaši Čačka su ih ekspresno kaznili i serijom 7:1 otišli na nedostižnih 73:62 dva minuta pre poslednjeg zvuka sirene.

Najkorisniji u pobedničkom timu bio je Petar Grojić sa 20 poena, dok je Stefan Lakić dodao 10 poena. U ekipi Borca sa 21 poenom istakao se Ronaldo Segu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike